Hükümet faiz kararını beğenmedi

Hükümet faiz kararını beğenmedi

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı hükümeti tatmin etmedi. Başbakan Davutoğlu daha fazla indirim beklediklerini söyledi

A+A-

Başbakan Davutoğlu, Merkez Bankası'nın faiz kararı için, "Faizin düşme trendi içinde olması olumlu ancak daha fazla indirim yönünde beklentimiz vardı" değerlendirmesinde bulundu
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun politika fazini çeyrek puan indirme kararını Macaristan'da değerlendirdi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile düzenlediği ortak basın toplantısında soruları cevaplayan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Faizlerin inme trendinde olması önemlidir. Türk ekonomisinin sıhhat göstergelerinden biridir. Ancak faizlerin inme trendinin dünyadaki emtia fiyatlarındaki gelişmeler ve Türkiye’deki ekonomik ve siyasi istikrar da göz önüne alınarak daha fazla bir ivme ile olması beklentimizi hep ifade ettik.

'Trend olumlu ancak...'

Merkez Bankası bu yönde bir değerlendirme yaptı. Faiz oranlarının düşme trendi içinde olması olumludur. Ama biz bunun daha fazla bir ivme ile seyretmesi gerektiği kanaatini yine ifade ediyoruz."

Davutoğlu, enflasyonun da düşme eğilimine girmesi dolayısıyla daha fazla bir indirim yönünde beklentileri olduğunu dile getirdi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.