Hükümet memurlara zam teklifini açıkladı

Hükümet memurlara zam teklifini açıkladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, hükümetin teklifini açıkladı.

A+A-

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, hükümetin teklifini açıkladı.

Hükümet ve memur sendikaları, 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında bir kez daha toplandı.

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk görüşme sonrası açıklama yaptı. Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Güçlü millet olmanın yolu güçlü devletten geçiyor. Verilen tekliflere ilişkin istişarelerimizi gerçekleştirdik.

Kamu çalışanlarımızın mali ve sosyal haklarında 2020 ve 2021'de uygulanacak teklifi açıklıyorum.

2020 yılının ilk 6 ayı için yüzde 3.5, ikinci 6 ayı için yüzde 3 öneriyoruz. 2021 yılının ilk 6 ayı için yüzde 3 önerirken, ikinci 6 ayı için yüzde 2.5 orantısal artış öneriyoruz.

Her altı aylık dönem sonunda gerçekleşen enflasyon oranının, o altı aylık dönemde yapılan artış oranını aşması halinde; aradaki farkın bir sonraki altı aylık dönemin başlangıcından itibaren, kamu çalışanlarının aylık ve ücretlerine yansıtılmasını teklif ediyoruz.

MEMUR SEN Başkanı Ali Yalçın:

Teklif piyasa gerçekleriyle uyumlu değil. Bize getirilen teklif kamu görevlilerinin bütçesinde bir dengeleme içermiyor. Bu teklifi yok sayıyoruz. Makul değil malul bir teklif. Yeni bir teklif bekliyoruz.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.