Hükümetin faiz indirimi beklentisi güçlendi

Hükümetin faiz indirimi beklentisi güçlendi

Merkez Bankası, faiz indirimi için toplantı yapmayacağını açıklamasına rağmen hükümet kanadında faiz indirimi beklentisi güçlendi

A+A-

Merkez Bankası, faiz indirimi için toplantı yapmayacağını açıklamasına rağmen hükümet kanadında faiz indirimi beklentisi güçlendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, enflasyonda son 20 ayın en düşük rakamlarının ortaya çıktığını, bunu büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, faiz oranlarının da önümüzdeki aylarda artan bir ivme ile düşeceğine inancının güçlü olduğunu söyledi.

Zeybekçi Merkez Bankası'nı eleştirdi

Merkez Bankası’nın ara toplantı yapmamasına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den eleştiri geldi. Zeybekci “Para Politikası Kurulu toplansaydı çok daha iyi olurdu, faiz indirimi adımı atılmalıydı; piyasa bunu satın almıştı ve bekliyordu” dedi.

Kurla ilgili Türkiye'nin endişe duymasını gerektirecek hiçbir şey olmadığını belirten Zeybekci, “Cesaretli şekilde Türkiye'nin faiz indirimlerine devam etmesi lazım” diye konuştu.

Merkez Bankası enflasyonun Ocak'ta 1 puandan az düşmesi sonrası faizle ilgili erken toplantı yapmama kararı almıştı.

 

YİĞİT BULUT: BAHANELERİ KALMADI

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.