Hükümetten Merkez Bankası'nın kararı ardından ilk açıklama

Hükümetten Merkez Bankası'nın kararı ardından ilk açıklama

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faizde sadeleşme adımına ilişkin, "Bunların hepsi olumlu adımlar, sonuçlarını da göreceğiz. Merkez Bankamızı bütün gücümüzle destekliyoruz." dedi.

A+A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) düzenlenen  Uluslararası Darbe Sempozyumu sonrası gazetecilere, TCMB'nin faizde sadeleşme  adımına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Merkez Bankasının, faiz artırımı ve ihracatçılar için reeskont  kredilerinde kuru sabitlemesinin ardından, bugün de faizde sadeleştirmeye  gittiğini hatırlanan Zeybekci, "Bunların hepsi önemli, olumlu adımlar,  sonuçlarını da göreceğiz. Diğer taraftan spekülatif amaçlı yani manipüle edilerek  spekülatörlere imkan hazırlayan bu ortamın, 24 Haziran seçimlerinin netleşmeye,  ışığının görünmeye başlamasıyla ortadan kalkacağını hep beraber göreceğiz. Olumlu  adımlar. Merkez Bankamızı bütün gücümüzle destekliyoruz." diye konuştu.

"BU ADIMLARIMIZ DEVAM EDECEK" 

Türkiye'nin makro ekonomik göstergelerinin, şu an ülkeye karşı oynanan  kur oyununu desteklemediğinin altını çizen Zeybekci, Türk lirasının olması  gereken değerinin bu olmadığını söyledi. Zeybekci, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz hafta 4,90'lara kadar çıkan dolar, bu günlerde de bu  sebeplerden dolayı da aşağı yönlü hareket ediyor. Bu hareketin devam edeceği  ümidindeyiz. Merkez Bankamızın attığı adımlar da burada söz konusu. Hükümetimizin  de alacağı diğer tedbirler sadece para politikalarıyla değil, diğer yapısal  tedbirlerle, mali disiplinle kombine ederek çok güçlü bir süreci başlattık. Bu  süreç 24 Haziran'a kadar devam ediyor. Ondan sonra çok daha farklı, çok daha  önemli yapısal reformlarla enflasyonla köklü mücadele... Asıl hassasiyetimiz ve  köklü mücadelemiz, Cumhurbaşkanımızın hassasiyetle ve sürekli üzerinde durduğu  yüksek faiz ve enflasyon ile mücadeleye yönelik olmaya devam edecektir."

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.