Hun Yenilenebilir Enerji'den halka arz açıklaması

Hun Yenilenebilir Enerji'den halka arz açıklaması

Koray Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhun Kartal, ortak satışa 80 milyon sermaye artırımı şeklinde 130 milyon liralık nominal bedelle Hun Yenilenebilir Enerji'nin halka arzını gerçekleştirdiklerini belirtti.

A+A-

Orhun Kartal, yaptığı değerlendirmede, Koray Şirketler Grubu’nun inşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji ve tarımsal üretim faaliyetleri olarak dört ana sektörde faaliyet gösterdiğini söyledi.

Dünyada enerji tüketiminin artması, buna karşılık karbon kaynaklı enerji tüketimlerinin azaltılması gibi bir amaç nedeniyle bütün dünyadaki trendin yenilenebilir enerjiye kaydığını ifade eden Kartal, "Yaklaşık yirmi yıldır bu konuda hidroelektrik, rüzgar, daha sonra 2005'lerden itibaren güneş yaygın olarak kullanıldı. Biz de 2008 yılında Erzurum’da iki tane hidroelektrik santraline başladık ve 2010 yılında devreye aldık. 2014 yılında ilk solar yatırımımızı yaptık. Solar da Türkiye'de ilk devreye alınan santral bizim santralimizdir. Şimdi ise Hun Yenilenebilir Enerji ile de o santralimizi halka açacağız." ifadelerini kullandı.

Kartal, geçen yıl Kartal Yenilenebilir Enerji’yi halka arz ettiklerini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Elde edilen gelirle vaat edilen yeni yatırımları gerçekleştirebildik. Kartal Yenilenebilir Enerji’nin halka arzı 16 Temmuz 2021'de yapıldı. 41,7 megavattan 51,1 megavata yükselttik yatırımlarımızı. O günden beri de ciromuz paralel olarak artmış oldu. Şirket, faaliyetlerine beklentilerin daha da üzerinde devam ediyor. Öz kaynaklarımızı bir milyar liraya çıkarttık. Öz kaynak büyüklüğümüzü yüzde 62 arttırarak 569 milyona çıkarttık. Kurulu gücümüzü de halka arzımızdaki 42 megavattan 51,1 megavata çıkartıp yüzde 23 artırmış olduk. Bununla birlikte 16 Temmuz'da Borsa İstanbul'da halka arzı 8 liradan gerçekleştirdik. Hissemiz sonbaharda 24 liralara kadar çıkmıştı. 8 liradan 24 liraya; yani yaklaşık üç katına çıktı. Bugünlerde de 19-20 lira bandında seyrediyor. Bugün itibarıyla hissemiz iki buçuk katına çıkmış vaziyette."

Hun Yenilenebilir Enerji, borsada 'HUNER' olarak kota edilecek

Hun Yenilenebilir Enerji'de de bir miktar solar enerji olduğunu aktaran Orhun Kartal, "58,5 megavat civarında solar yatırımımız var. Salihli’de 11 megavatlık biyokütle santralimiz var. Erzurum’da da 26,1 megavatlık da hidroelektrik santralimiz bulunuyor. Enerjideki diğer yatırımlarımızı kapsayan ve üç yenilenebilir enerji türünü birden barındıran Hun Yenilenebilir Enerji, borsada 'HUNER' olarak kota edilecek" diye konuştu.

Ortak satışı olarak 80 milyon ve sermaye artırımı olarak da 130 milyon liralık nominal bedelle Hun Yenilenebilir Enerji hissesinin halka arzını gerçekleştirdiklerini kaydeden Kartal, "1,82 liradan her bir hisse satışa sunulacak. Toplamda 236,6 milyon liralık bir kaynak elde edilecek. Şirketimiz bu kaynağın yüzde 30-35'ini işletme sermayesinde kullanacak ve bazı hibrit projelerinin yatırımlarını gerçekleştirecek. Çünkü hem biyokütle santralimizin hem de hidroelektrik santrallerimizin lisansları hibrit yapılmasına müsaade ediyor. Halka arzdan gelecek kaynağın yüzde 60-65’i ile de yurt içinde ve yurt dışında geliştirilmekte olan santraller, bitmiş santraller ve/veya lisanslar satın alacağız." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler