Hürmüz Boğazı'nda iki tankere saldırı

Hürmüz Boğazı'nda iki tankere saldırı

İran resmi haber ajansı IRNA, Hürmüz Boğazı yakınlarında iki petrol tankerinin saldırıya uğradığını açıkladı

A+A-

İran resmi haber ajansı IRNA, Hürmüz Boğazı yakınlarında iki petrol tankerinin saldırıya uğradığını, tankerlerden birinin saldırı nedeniyle battığını duyurdu.

Daha önce yapılan açıklamalarda tankerlerden birinin 75 bin ton gazyağı taşıdığı duyurulmıştu.

Japonya Ticaret Bakanlığı da kendi ülkelerine gelen iki tankerin saldırıya uğradığını açıkladı. Japonya'nın açıklamasına karşın batan Front Altair isimli tankerin, Katar’dan Tayvan’a gitmekte olduğu ve Jask limanından ayrıldıktan 25 deniz mili sonra saldırıya maruz kaldığı iddia ediliyor. İlk anda çevre gemilerden batan tankere yardım ulaştırıldığı açıklandı.

''44 denizci kurtarıldı''

Haber Ajansı IRNA, İran arama kurtarma ekiplerinin Marşal Adaları bandıralı Front Altair isimli tanker ve bir başka hasar görmüş tankerden toplam 44 denizciyi kurtardığını haber verdi. Kurtarılan denizcilerin İran’ın Jask limanına getirdiği belirtiliyor.

Front Altair isimli tankerlerinin battığı haberini yalanlayan Norveçli Frontline firması ise, tankerin 'bir olay sebebiyle Umman Körfezi'nde yanmakta olduğunu' doğruladı.

İkinci tankerin de Panama bandıralı olduğu ve Suudi Arabistan’dan Singapur'a gitmekte olduğu belirtiliyor. Kokuka Courageous isimli bu tankerden de 21 denizcinin arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldığı açıklandı.

ABD donanması bölgedeki iki gemiden saldırıya uğradıkları mesajı aldığını duyurdu. Bölgede tansiyonu arttıracak nitelikteki haber üzerine petrolün varil fiyatı yüzde 4 oranında yükseliş gösterdi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin doğu sahilinde yer alan Fuceyra Limanı yakınlarında Suudi Arabistan, BAE ve Norveç'e ait dört ticari kargo gemisi, 12 Mayıs'ta saldırıya uğramıştı.(VOA)

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.