Hürriyet, Erdoğan'dan özür diledi

Hürriyet, Erdoğan'dan özür diledi

Hürriyet gazetesi ‘13’üncü Cuma uğursuzluğu‘ başlıklı bir haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’lı ‘Son akşam yemeği‘ görseli kullandığı gerekçesiyle iki çalışanı kovdu

A+A-

Hürriyet gazetesinin internet sitesindeki Kelebek ekinde bugün ‘13’üncü Cuma uğursuzluğunun 13 sebebi‘ başlıklı bir haber yayınlanmış, içerikte Leonardo da Vinci’nin ‘Son akşam yemeği‘ tablosuna Erdoğan’ın tavuk yerken çekilmiş bir fotoğrafı monte edilmişti.

 Tepkiler üzerine Hürriyet’ten yapılan açıklamada şöyle denildi: “Gazetemizin internet sayfasında bugün öğle saatlerinde yayımlanan bir içerikte, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı da gösteren ve hiçbir şekilde kabul edilmesi mümkün olmayan bir görsel malzemeye yer verildiği üzüntüyle tespit edilmiştir. Bu durum fark edilir edilmez söz konusu içerik yayından kaldırılmıştır.”Açıklamada iki çalışanın da kovulduğu belirtilerek, “Yürütülen süratli incelemenin sonunda bir dikkatsizlik sonucu meydana geldiği anlaşılan bu hatada sorumluluğu tespit edilen editör ile metnin hazırlandığı dijital yan yayınlar bölümünün başında bulunan içerik müdürünün görevine son verilmiştir” denildi.

Hürriyet gazetesinin açıklamasında Erdoğan’dan da özür dilendi: “Yapılan, vahim bir hatadır. Ortaya çıkan bu durumdan dolayı Sayın Cumhurbaşkanı’ndan özür diliyoruz.”

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.