Hürriyet'te birleşme oranı belli oldu

Hürriyet'te birleşme oranı belli oldu

Hürriyet'in daha önce SPK tarafından geri çevrilen Doğan Gazetecilik'i bir bütün halinde devralmasına ilişkin yeni "Birleşme Raporu" yayınlandı.

A+A-

Hürriyet'in daha önce SPK tarafından geri çevrilen Doğan Gazetecilik'i bir bütün halinde devralmasına ilişkin yeni "Birleşme Raporu" yayınlandı.

Posta ve Fanatik Gazetesi ile arabam.com'u bünyesinde barındıran Doğan Gazeticilik'in 1005 milyon lira ödenmiş sermayesi bulunuyor ve şirketin yüzde 59.67'si Doğan Ailse'ne ait bulunuyor. 552 milyon lira ödenmiş sermayesi bulunan Hürriyet Gazetecilik'te ise Doğan Ailesi'nin payı yüzde 49.49 düzeyinde. Her iki şirkette de kalan payların bir kısmı Borsa İstanbul'da işlem görüyor bir kısmı da 'diğer ortaklar'a ait

Her iki şirket tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamaya göre, 17 Aralık tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında, Doğan Gazetecilik'in aktif ve pasifiyle bir bütün halinde Hürriyet Gazetecilik'e devredilmesinde birleşme oranı yüzde 53,84522 olarak hesaplandı. Bu birleşme oranına göre pay sahiplerine 1 Doğan Gazeticilik hissesine karşılık 4,5062914761 Hürriyet gazeticilik hissesi verilecek. 

Ayrılma hakkını kullanmak isteyen ortaklara ise 1 Doğan Gazeticilik hissesine karşılık 1.18 TL, 1 Hürriyet Gazeticilik hissesine karşılık ise 0.66 TL ödeme yapılacak.

Birleşme raporunda yer verilen bilgilere göre, ayrılma hakkı kullandırılmasına, Birleşme İşlemi’nin ayrı ayrı onaya sunulacağı Birleşme İşlemi’ne Taraf Şirketler’in genel kurul toplantı tarihlerinden itibaren, en geç 6 (altı) iş günü içinde başlanacak olup ayrılma hakkı kullanım süresi 10 (on) iş günü olacak.

Ayrılma hakkının kullanımı aracı kurum vasıtasıyla olack. Ayrılma hakkını kullanacak pay sahipleri ayrılma hakkına konu payları, Birleşme İşlemi’ne Taraf Şirketler adına alım işlemlerini gerçekleştirecek aracı kuruma, kamuya açıklanan ayrılma hakkının kullanım sürecine ilişkin ilan edilen çerçevede ve genel hükümler doğrultusunda teslim ederek satışı gerçekleştirecek.

Ayrılma hakkını kullanmak için aracı kuruma başvuran pay sahiplerine pay bedelleri en geç “satış”ı takip eden iş günü ödenecek. Ayrılma hakkını kullanmak isteyen pay sahipleri, bu hakkı sahip oldukları payların tamamı için kullanmak zorunda.

Hürriyet Gazetecilik’in birleşme işlemi sonrası artırılacak sermaye tutarı 473 milyon 160 bin 605 TL, birleşme sonrası çıkarılmış sermayesinin ise 1 milyar 25 milyon 160 bin 605 TL olması bekleniyor.

Hürriyet Gazetecilik hisseleri bugün yüzde 6.89 primle 0.62 TL'den Doğan Gazetecilik hisseleri ise yüzde 1.64 primle 2.47 TL'den kapanış yaptı. İlgili şirketler tarafından söz konusu açıklama bugün saat 17.53'te KAP'a "Birleşme Raporu, Birleşme Sözleşmesi ve Esas Sözleşme Tadili Hakkında" başlığı yapıldı

 

»» HÜRRİYET GAZETECİLİK VE DOĞAN GAZETECİLİK BİRLEŞME RAPORU

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.