"İBB'ye kayyum atama, İmamoğlu'nu denklem dışı bırakma"

"İBB'ye kayyum atama, İmamoğlu'nu denklem dışı bırakma"

Nihal Bengisu Karaca: "İBB’yi kayyum yoluyla geri alalım, İmamoğlu’nu siyasi yasaklı yaparak denklem dışı bırakalım" planı devreye sokuluyor olabilir

A+A-

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik başlattığı terör teftişinin ardından, iktidarın "'İBB’yi kayyum atama yoluyla geri alalım, Ekrem İmamoğlu’nu siyasi yasaklı hale getirerek denklem dışı bırakalım" şeklinde bir planı devreye sokuyor olabileceğini yazdı.

"İçine girilen ekonomik dramın atlatılması için İstanbul’un gelirlerine ihtiyaç duyan Cumhur İttifakı İBB’yi terör örgütüyle ‘iltisak-irtibat’ diyerek hedef haline getirip İBB’nin başına kayyum mu atamak istiyor?" sorusunun gündeme geldiğini söyleyen Karaca, iki ihtimal üzerinde durdu:

"1) Kur korumalı mevduat ürününü sunan ve bir şekilde doların düşürüp TL’nin yükselmesini sağlayan iktidar söylem üstünlüğünü yeniden ele geçirdi ve yeniden gündemi belirlemeye başlamışken bu üstünlüğü kaybetmemek için İBB’nin terörle iltisaklı kişileri işe aldığından bahsediyor. Yani amaç, gündem belirlemek, İBB’yi sindirmek ve teftiş ile üzerinde tepinilecek yeni malzemeler bulmak ve seçimlerde kullanmak.

2) Daha da uzun erimlisi, geniş spektrumlusu. Yani: “Hazır siyasi üstünlük bize geçmiş iken hem İBB’yi kayyum atama yoluyla geri alalım hem de Ekrem İmamoğlu’nu siyasi yasaklı hale getirerek denklem dışı bırakalım” şeklinde bir plan da devreye sokuluyor olabilir.

Fark ettiyseniz ilki daha dolayımlı. İkincisi daha kapsamlı ve keskin, direkt hedefe yönelik." 

Yazının tamamı için tıklayın.

İlgili Haberler