IBM, Twitter ile ortak çalışacak

IBM, Twitter ile ortak çalışacak

IBM, tüm dünyada atılan tweetlerden edinilen verileri kullanmak için Twitter ile ortaklık yapacağını duyurdu.

A+A-

International Business Machines Corp (IBM), ticari karar alımında kullanmak adına tüm dünyada atılan tweetlerden edinilen verileri kullanmak için Twitter ile ortaklık yapacağını duyurdu.

Watson yapay zeka verisinin de aralarında bulunduğu IBM yazılımı, şirket, yeni ürünleri ve eğilimler ile ilgili yapılan yorumları görmek için Twitter'da yapılan paylaşımlar üstünde çalışabilecek.

IBM CEO'su Ginni Rometty, geleneksel donanım ve danışmanlık sektörlerinin yavaşladığı dönemde, matematiksel analizlerin gelirleri artıracağına inanıyor. IBM, Twitter ortaklığının öncelikli olarak satış, pazarlama ve müşteri hizmetleri konularına eğilerek iş dünyasındaki kullanıcıları hedefleyeceğini belirtti. Şirketler buna ek olarak bankacılık, tüketici ürünleri ve ulaşım sanayileri için de hizmetler geliştirecek.

Twitter CEO'su Dick Costolo "Bu Twitter'dakiler için çok önemli bir dönüm noktası. İki şirket şimdilik neler yapılabileceği konusunda yalnızca yüzeysel bir araştırma yaptı" şeklinde konuştu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.