ICBC Yatırım, Ülker için hedef fiyatını korudu

ICBC Yatırım, Ülker için hedef fiyatını korudu

ICBC Yatırım, Ülker için 26,00 TL hedef fiyatını ve 'nötr' tavsiyesini korudu.

A+A-

ICBC Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Net kar tahminleri aştı - Ülker Bisküvi 2021’in ilk çeyreğinde 479 milyon TL net kar açıkladı. Konsensüs beklentisi 335 milyon TL iken, şirket geçen yılın aynı döneminde 98 milyon TL zarar elde etmişti. Satışlar ve FAVÖK beklentileri bir parça aştı.

Satış büyümesi zayıfladı - Toplam satış hacmi yılın ilk çeyreğinde %9 daralarak 148 bin tona indi. Çikolata, bisküvi ve kek satışlarının her biri geçen yıla göre azaldı. Geçen sene Mart ayında ilk kapanma ile gelen panik satın alımların yüksek baz etkisi ve son dönemde artan Covid-19 vakaları yurt içinde satışların %14 azalmasına sebep oldu.
Ortalama satış fiyatı ise %27 yükseldi. Yurt dışı operasyonlarda hacim ramazan öncesi alımlarla %2 büyüdü. Bununla birlikte fiyat artışları ve kur ciroya olumlu katkı yaptı. Yurt dışı operasyonlarda ortalama satış fiyatları TL bazında %17 yükseldi. Şirketin toplam cirosu geçen yıla göre %13 büyüdü.

Karlılık geriledi - Şirketin brüt kar marjı yurt dışı operasyonlarda gözlemlenen iyileşmeye rağmen yurt içinde artan hammade giderleri ve geleneksel kanaldan modern kanala kayan satışlarla 130 baz puan geriledi. Buna karşın, faaliyet giderleri özellikle pazarlama giderlerindeki iyileşme sayesinde 90 baz puan azaldı. Bunun sonucunda FAVÖK marjı geçen yıla göre 50 baz puan gerileyerek %17,0 seviyesine indi (beklenti: %16,8). FAVÖK geçen yıla göre %7 büyüyerek 458 milyon TL’ye yükseldi. Türkiye’de FAVÖK marjı 90 baz puan azalarak %14,1’e inerken, yurt dışı operasyonların FAVÖK marjı 10 baz puan düşüşle %21,4 seviyesine geriledi.

Değerleme - Hisse son bir yılda %1 düştü ve BIST-100 endeksine görece %34 daha zayıf bir performans gösterdi. 2021 tahminlerimize göre 7,3 F/K ve 5,3 FD/FAVÖK çarpanlarından işlem gören Ülker Bisküvi için 26,00 TL hedef değeri ile NÖTR görüşümüzü koruyoruz."

Analizin tamamı için:

https://www.icbcyatirim.com.tr/tr/images/pdf/ULKER-20210507-ICBC-TR.pdf