İhlas, 18 milyon İhlas Gazetecilik hissesi satacak

İhlas, 18 milyon İhlas Gazetecilik hissesi satacak

İhlas Yayın Holding, 18 milyon İhlas Gazetecilik hissesi satmak için SPK'ya başvurdu.

A+A-

 

İhlas Yayın Holding, 18 milyon İhlas Gazetecilik hissesi satmak için SPK'ya başvurdu. Ödenmiş sermayesi 120 milyon TL olan İhlas Gazetecilik şirketinin yüzde 32.75'i halka açık. Toplam 39 milyon 300 bin hissenin borsaya kote olduğu şirkette bu satış, piyasadaki hisse miktarının yüzde 45.3 oranında artması anlamına gelecek. İhlas Gazetecilik hisseleri bugün yüzde 4.26 primle 0.49 TL'den işlem görüyor. Hisselerin tamamının bu fiyattan satışı durumunda İhlas Yayın Holding'in kasasına 8 milyon 820 bin TL girecek

İhlas Yayın Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan konu ile ilgili açıklama şu şekilde: 

"İhlas Yayın Holding A.Ş tüzel kişiliği olarak, İhlas Gazetecilik A.Ş'de sahip olduğumuz, Kurul kaydında olan, ancak Borsada işlem görmeyen statüdeki, herhangi bir imtiyaz ihtiva etmeyen paylardan bir kısmını, muhtemel kredi işlemlerinde teminat olarak kullanmak istemekteyiz.

Bilindiği üzere, halka açık bir şirkette sahip olunan paylar, Borsada işlem görmeyen statüde olması halinde, banka ve aracı kuruluşlar nezdinde teminat vasfı taşımamaktadır.

Dolayısıyla, İhlas Yayın Holding A.Ş olarak, İhlas Gazetecilik A.Ş.'de sahip olduğumuz payların imtiyazlı olmayan kısmından 18.000.000 adedi için, 07 Ağustos 2014 tarihinde Borsada işlem görebilecek statüye alınması için başvuruda bulunulmuştur.

Sonuç olarak, imtiyaz taşımayan bu paylar, herhangi bir satışa konu edilmeyecek olup, bir satış planımız da yoktur. "

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.