İhracat beklentisi 10 yılın zirvesinde

İhracat beklentisi 10 yılın zirvesinde

İkinci çeyreğe ilişkin ihracat beklenti endeksi 132 seviyesi ile son 10 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

A+A-

İhracat beklentisinde artış trendi ikinci çeyrekte de devam etti. İhracat Beklenti Endeksi, ikinci çeyrekte, önceki çeyreğe göre 17,1 puan artarak 132 seviyesine çıktı. Endeks geçen yılın aynı dönemine göre ise 20,9 puan artış gösterdi. İlk çeyrekte 114,9 seviyesinde olan endekste, son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşılmış oldu.

Ticaret Bakanlığı verilerine göre; yılın ikinci çeyreğinde, gelecek 3 aya ilişkin ihracat beklentisi, ihracat sipariş beklentisi, şu anda kayıtlı ihracat sipariş düzeyi İhracat Beklenti Endeksini artış yönünde, son 3 aya ilişkin ihracat sipariş düzeyine yönelik değerlendirmeler azalış yönünde etkiledi.

İtahalat beklentisi azaldı

Bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin İthalat Beklenti Endeksi ise ilk çeyreğe kıyasla 1,2 puan azalarak 111,6 seviyesinde gerçekleşti. Endeks geçen yılın aynı dönemine göre de 13,4 puan arttı.

İthalat Beklenti Endeksi'ni gelecek 3 aya ilişkin ithalat beklentisi, ithalat birim fiyatı beklentisi ve şu anda kayıtlı ithalat sipariş düzeyi sorularına yönelik değerlendirmeler endeksi artış yönünde, son 3 aya ilişkin ithalat sipariş düzeyine yönelik değerlendirmeler azalış yönünde etkiledi.

 

Etiketler : ,
İlgili Haberler