İki bakan görevden alındı üç yeni bakan geldi

İki bakan görevden alındı üç yeni bakan geldi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alındı, yerine Mehmet Muş atandı. Zehra Zümrüt Selçuk’un yürüttüğü Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ikiye bölündü, Vedat Bilgin Çalışma, Derya Yanık Aile Bakanı oldu.

A+A-

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alınarak yerine Mehmet Muş atandı. Zehra Zümrüt Selçuk’un yürüttüğü Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ikiye bölünerek Vedat Bilgin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Derya Yanık ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atandı. 

Kabine’de değişiklikler getiren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ı görevden aldı. Ruhsar Pekcan’ın alınmasıyla boşalan Ticaret Bakanlığı görevine Mehmet Muş getirildi. 

SELÇUK GİTTİ, YANIK VE BİLGİN GELDİ

Zehra Zümrüt Selçuk’un görevden alındığı Bakanlık ise Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere ikiye ayrıldı. Zehra Zümrüt Selçuk her iki bakanlıkta da görevlendirilmedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Gavenlik Bakanlığı görevine ise Vedat Bilgin atandılar.