İki büyük ilde okullar yarın tatil

İki büyük ilde okullar yarın tatil

Yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle İstanbul veAnkara'da okullar tatil edildi

A+A-

Yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle uçakların inemediği ve Antalya'ya yönlendirildiği İstanbul ve iki gündür kar yağışının etkili olduğu Ankara'da da okullar da tatil edildi. Tatil açıklamasını İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Ankara Valisi Vasip Şahin sosyal medya hesaplarından paylaştı. 

 

Vali Şahin de "Son meteorolojik değerlendirmelere göre, İlimizde yarın sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma, öğlen saatlerinden itibaren de yoğun yağış beklendiğinden ilk, orta, lise ve okul öncesi eğitim kurumlarında 06 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Hamile ve engelli personelimiz ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi kadın personelimiz idari izinli sayılacaktır." dedi.

 

Uçaklar iniş yapamıyor

İstanbul'da etkili olan fırtına ve kar yağışı hava trafiğini de vurdu. Sabiha Gökçen Havalimanı'na (SAW) iniş yapamayan uçaklar Antalya'ya yönlendirildi.

İstanbul'da uzun süredir beklenen kar yağışı bugün öğleden sonra etkisini göstermeye başladı. Özellikle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçuşların etkilendiği öğrenilirken, Pegasus Hava Yolları'nın İstanbul varışlı Roma, Frankfurt, Paris, Stockholm ve FlyArystan'ın Turkistan uçakları Antalya Havalimanı'na divert etti.