İki merkez bankası faizi sabit bıraktı

İki merkez bankası faizi sabit bıraktı

Endonezya ve Filipinler, perşembe günü politika faizini sabit tutma kararı aldı. Endonezya Merkez Bankası politika faizini yüzde 3,5 seviyesinde bırakırken Filipinler Merkez Bankası yüzde 2'lik politika faizinde herhangi bir değişiklik yapmadı.

A+A-

Endonezya Merkez Bankası, politika faizinde herhangi bir değişiklik kararı almayarak yüzde faizi 3,5 seviyesinde sabit tuttu. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan beklentisi de faizlerin sabit tutulacağı yönündeydi.

Filipinler Merkez bankası

Filipinler Merkez Bankası, güçlenmeye başlayan ekonomiyi desteklemek için politika faizini art arda altıncı toplantıda da yüzde 2 seviyesinde sabit tuttu. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi de faizlerin yüzde 2 seviyesinde sabit tutulacağı yönündeydi.

Birçok gelişen ülke merkez bankası artan fiyat baskısıyla karşı karşıya kalırken Endonezya düşük enflasyon ve artan ekonomik aktiviteyle beraber iyi bir konumda bulunuyor.

Fazla kredi imkânları

Endonezya Merkez Bankası, Güney Asya’da kalıcı bir toparlanmaya ulaşılana kadar büyümeyi destekleyici bir politika izleyeceğini belirtmişti. Banka tarafından izlenen politikalar arasında genişlemeci para politikası, tüketiciler ve KOBİ’ler için fazladan kredi imkanları ve varlık alımı programı bulunuyordu.

Filipinler Merkez Bankası Başkanı Benjamin Diokna ise şu an için hassas olan ekonomik toparlanmanın desteklenmesi için genişlemeci bir para politikası izlemeye devam edeceklerini söyledi.