İkinci Brexit oylaması  ve erken seçim gündeme gelebilir

İkinci Brexit oylaması ve erken seçim gündeme gelebilir

JP Morgan: İkinci bir Brexit referandumu ve erken seçim olasılıkları arttı

A+A-

JP Morgan, Britanya'da Avam Kamarası'nın May'in Brexit anlaşmasını ikinci kez reddetmesi sonrası yaptığı değerlendirmede, ikinci bir Brexit referandumuna veya erken seçime gidilmesi olasılıklarının arttığını bildirdi.

İkinci bir Brexit referandumu olasılığının yüzde 15'ten yüzde 20'ye çıktığını belirten JP Morgan, erken genel seçime gidilmesi olasılığının da yüzde 10'den 15'e yükseldiğini ifade etti. 

Revize edilmiş bir Brexit anlaşmasına varılması olasılığının yüzde 45'ten yüzde 35'e gerilediğine işaret eden JP Morgan, Brexit'in uzun süre ertelenmesi olasılığının yüzde 20 ve anlaşmasız Brexit olasılığının yüzde 10 olarak devam ettiğini vurguladı.

arclay, "Brexit'in hiç olmaması anlaşmasız bir ayrılıktan daha büyük risk"

Ayrılamama, anlaşmasız ayrılıktan daha riskli

Öte yandan Britanya Brexit Bakanı Stephen Barclay, Britanya'nın Avrupa Birliği'nden ayrılamamasının anlaşmasız bir ayrılıktan daha büyük risk olduğunu savundu.

Barclay, "Eğer anlaşmasız Brexit ile Brexit'in hiç olmaması arasında tercih yapmak zorunda kalırsam, Brexit'in hiç olmamasının ekonomi için çok daha yıkıcı olacağını düşünüyorum. Anlaşmasız Brexit de Birleşik Krallık için ciddi soruları beraberinde getirecektir. Ancak Brexit'in hiç olmaması demokrasimiz için felaket olur. Eğer seçim yapacaksam Brexit'in olmamasının daha büyük risk olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.