İkinci el otomobiller elde kaldı

İkinci el otomobiller elde kaldı

Sıfır otomobillerdeki kampanyalar ikinci eli vurdu.

A+A-

Türk otomotiv pazarında faaliyet gösteren bazı yerli ve yabancı firmaların, yıl sonu hedeflerini tutturmak en cazip ödeme seçeneklerini devreye sokmasıyla ikinci el otomobil satışları durdu.

Sıfır otomobillerde sunulan, 3 yıla varan sıfır faiz, 5 bin liraya varan takas indirimi, yarısı peşin yarısı taksitle, 3 bin 500 ila 10 bin liraya varan nakit alım indirimi. ’Şimdi al taksitlere Mayıs 2016’da başla ve sabit kur" gibi yıl sonu kampanyalarına vatandaşların rağbet göstermesiyle ikinci el otomobiller elde kaldı.

Bursa Oto Pazarına ikinci el araçlarını satmak için getiren vatandaşlar sıfır otomobillerdeki kampanyaların kendilerini etkilediğini söyleyerek satış yapamamaktan dert yandı. Otomobil satıcısı Mehmet Aydın, “Yıl sonu olduğundan dolayı ikinci el satışlarında yavaşlama var. Bunun da en büyük sebebi sıfır otomobiller için firmaların yapmış olduğu kampanyalar. İkinci elde durgunluk var. Seçimden önce de bayağı bir durgunluk yaşamıştık. Şu an için ikinci el otomobil fiyatlarında düşüş yok aksine yükselme var. 2 yıl öncesine göre 12-13 bin liralık araçlarda 2 bin 500 liralık artış söz konusu, ikinci el araçlarda düşüş beklenmiyor. İkinci el araçlarda 10 bin ile 25 bin lira arasında araçlara daha çok rağbet var” dedi.
Oto Pazarına ikinci el araç almak için gelen Evren Aksal, “İkinci el araç almaya geldik , gördük ki fiyatlar çok yüksek. Oto Pazarında fiyatlar internet piyasasına göre daha da yüksek” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.