İkinci pist için tarih verildi

İkinci pist için tarih verildi

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı CEO'su Berk Albayrak yeni pistin sene sonunda, en geç ise gelecek sene içinde açılmasını öngördüklerini dile getirdi. Albayrak satış veya ortaklık konusunun ise gündemlerinde olmadığını söyledi.

A+A-

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı CEO’su Berk Albayrak ikinci pistin en geç gelecek sene içinde açılacağını öngördüklerini belirtti.

Bloomberg HT’nin sorularını yanıtlayan Albayrak “Devlet Hava Meydanları ve Savunma Sanayi Başkanlığı pistin yapımıyla ilgili yoğun çaba harcıyor. Biz pistin en kısa zamanda bitirileceğini düşünüyoruz. Bu sene sonunda, en kötü ihtimalle gelecek sene içinde açılacağını öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

Birinci pistin olanaklarını sonuna kadar kullandıklarını belirten Albayrak, "Gelecek sene pist inşaatının bitmesi ile birlikte yolcu sayımızın çok daha fazla olacağını öngörüyoruz" dedi.

Satış veya ortaklık konusunun şu anda gündemlerinde olmadığını söyleyen Albayrak şu anda tek odaklarının kısıtlamaların kalkmasıyla havacılık sektörünün 2019 seviyesine nasıl döndürebilecekleri konusunda olduğunu belirtti.

İlgili Haberler