İlker Başbuğ komplocuyu açıkladı

İlker Başbuğ komplocuyu açıkladı

Yargıtay'daki Ergenekon davasında savunma yapan Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "Türkiye bu durumdayken ben neden Yargıtay'dayım?" dedi.

A+A-

Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yapılan Ergenekon davasının temyiz incelemesinin ikinci gününde eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ Yargıtay'a geldi. Başbuğ, "Bu komployu yapanlar yakalanıp cezalandırılmadan bu dava bitmez. TSK'ya karşı oynanan oyunun arkasında kimler vardır? George W. Bush yönetimi, TSK'ya karşı oynanan oyunu desteklemiştir."
Yargıtay'da konuşan Başbuğ'un açıklamaları şöyle:

- Türkiye bu durumdayen ben neden Yargıtay'dayım.
- Kendi toprağımda kendimi yabancı asker gibi hissettim.
- Bu acıyı bize kimse unutturamaz.
- Bu komployu yapanlar yakalanıp cezalandırılmadan bu dava bitmez.
- TSK'ya karşı oynanan oyunun arkasında kimler vardır? George W. Bush yönetimi, TSK'ya karşı oynanan oyunu desteklemiştir.
- Cemaat işlenen hukuk cinayetlerinin asli failidir. Bu cinayeti yargı ve emniyet içine yerleştirdikleri kadroları vasıtasıyla işlemiştir. Siyasi iktidar ise, "Ne istediler de vermedik" ve "aldatıldık" ifadeleri ile Cemaate gerekli desteği verdiklerini açıkça belirtmiştir.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.