ILO: Global işsizlikteki düşüş sona erdi

ILO: Global işsizlikteki düşüş sona erdi

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) global işsizlik oranında 9 yıldır süren düşüşün durduğunu, dünya ekonomisinin yavaşlamasına bağlı olarak 2021 yılında yükselebileceğini bildirdi.

A+A-

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) global işsizlik oranının 9 yıldır süren düşüşün ardından istikrar kazandığını ve dünya ekonomisinin yavaşlamasına bağlı olarak 2021 yılında yükselebileceğini bildirdi.

2019 yılında global işsizlik oranının 2018'e göre değişmeyerek yüzde 5,4 olduğunu ve işsiz sayısının 188 milyon olarak gerçekleştiğini belirten ILO, 2020 yılında işsizlik oranının bu seviyede kalmasını ancak 2021 yılında yüzde 5,5'e yükselmesini beklediğini açıkladı.

ILO Genel Müdürü Guy Ryder, yayınlanan yıllık raporda yaptığı değerlendirmede, "Bu, işsizlik oranında 2009-2018 döneminde gözlenen  kademeli düşüşün bir sona geldiğine işaret ediyor. Pek çok insan için  daha iyi bir hayat yaşamak veya yoksulluktan kurtulmak daha zor hale geliyor" ifadelerini kullandı.

ILO'nun yaptığı çalışmaya göre dünya genelinde 470 milyon insan  yetersiz ücret alıyorlar. Gençler iş bulmakta zorlanıyorlar. 15-24 yaş araşında işsizlik oranı yüzde 22.

Kadınların işgücüne katılımının yüzde 47 olduğunu belirten ILO, bu  oranın erkeklerin oranının yüzde 27 altında olduğuna da dikkat çekti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.