İmamoğlu Haydarpaşa Garı konusunda kararlı

İmamoğlu Haydarpaşa Garı konusunda kararlı

 İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haydarpaşa Garı ihalesinin direkt olarak belediyeye verilmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

 İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haydarpaşa Garı ihalesinin direkt olarak belediyeye verilmesi gerektiğini söyledi. İmamoğlu, “En doğru kurum burası. Nasıl ormanları İBB’ye daha önce tahsis etmiş, İBB de geçmişten bu güne bu tür yerleri layıkıyla kullanmış. Bu da verilebilirdi. Ama ihale kararı verildi. Çünkü İstanbul adına çok konuşulan yerlerden bahsediyoruz; Haydarpaşa Garı ve Sirkeci” ifadelerini kullandı.

Fox Tv’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Ulaştırma Bakanlığı basın müşavirinin ‘Haksızlığa neden olursunuz’ minvalinde bir açıklama yaptığını dile getirerek, “Dedim ki Allah aşkına size hangi motivasyon bu açıklamayı yaptırdı? Burasını 16 milyon adı altına alınıyor. Bunun içinde siz de varsınız, ben de. Biz burada kültürel açıdan verimli işler yapmak için alacağız. Şartnamede 20 milyon liralık dijital ekipman şartı aranıyor. İhaleye zor girilsin de ne için, neye göre tanımlanmış, hangi adres. Bakın bu basit bir şey değil. İhale konusunda kararlıyız, sonrasında hukuki mücadele konusunda kararlıyız. Yol yakınken İBB İstanbul halkı adına hukukun çerçevesinde bir kamu kurumu İstanbul halkına emanet edip bu işin sıhhatli bir şekilde yürümesine vesile olabilir. Olur bir hata yapmışlardır. Çağrı yapıyorum doğrusu budur yanlıştan dönün” açıklamasında bulundu.

İmamoğlu, üst yönetimi yüzde 90 olarak tamamladıklarının altını çizerek, “Onların süreci yakalaması, beraber yol haritasını dizaynımız, aslında biz 31 Aralık 2019’u milat olarak koyduk. Yeni projelerin hazırlıkları kurumun hafızasıyla eşleşmiş bir şekilde imalata başlayacak. Bu 31 Mart olsaydı tarih eylüldü ama haziran olduğu için yıl sonuna kaydı bu tarih” ifadelerini kullandı.

Bazı kuruluşların Hamidiye Su’yu almaktan vazgeçmesine de değinen İmamoğlu, “Ben gördükçe gülüyorum. Bana mesaj geliyor, ‘Sayın başkanım şu kurum da sözleşmeyi iptal etti’ diye. Ben THY’ye binmekten gurur duyuyorum. Bu suyu oradan kaldırmanın ne anlamı var. Suya da rozet takacağız neredeyse. Bir bankacı bir devlete ait bir bankanın şubesine ‘Artık bunu almıyorsunuz’ talimatı vermesi şaşılacak şey. Ama halkın umurunda değil, satışlar patladı” dedi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.