IMF Başkanı, zenginlerden daha fazla vergi alınmasını istedi

IMF Başkanı, zenginlerden daha fazla vergi alınmasını istedi

IMF Başkanı: Eşitsizlikle mücadele etmek için varlıklı kişilere yönelik gelir vergisi arttırılmalı

A+A-

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, varlıklı kişilere yönelik gelir vergisini arttırmanın, zengin ve fakir arasındaki artan boşluğu kapatmaya yardımcı olacağını ve bunun büyümeye zarar vermeden yapılabileceğini söyledi. Georgieva,  Eşitsizlikle başa çıkmak politikasının bir parçası olarak daha iyisi için daha yüksek marjinal vergi oranları gerektiğini belirtti.
 Georgieva, IMF'nin bir zamanlar politika tavsiyelerinin merkezi bir parçasını oluşturan vergi indirimi yaklaşımından uzaklaştığının bir işareti olarak, global ekonomide en karmaşık ve can sıkıcı zorluklardan biri haline gelen konularla başa çıkmak için farklı bir yaklaşımın olması gerektiğini vurguladı.

Bir blogda yazan IMF Başkanı, “Fırsat eşitsizliği. Nesiller arası eşitsizlik. Kadınlar ve erkekler arasındaki eşitsizlik. Ve elbette, gelir ve refah eşitsizliği. Hepsi toplumlarımızda mevcut ve maalesef birçok ülkede artıyor." dedi.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.