IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları'nın ertelenmesi değerlendiriliyor

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları'nın ertelenmesi değerlendiriliyor

Her yıl Nisan ayında yapılan IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları'nın  bu yıl ertelenmesi veya toplantıların telekonferans yoluyla  gerçekleştirilmesi değerlendiriliyor.

A+A-

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları'nın ertelenmesi değerlendiriliyor

Reuters'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre,  her yıl Nisan ayında yapılan IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları'nın  bu yıl ertelenmesi veya toplantıların telekonferans yoluyla  gerçekleştirilmesi değerlendiriliyor.

Habere göre 17-19 Nisan tarihlerinde yapılması planlanmış olan ve  dünyanın her yerinden 10 bin kadar yetkili, gazeteci, iş insanı ve  sivil toplum temsilcisinin katılması öngörülen toplantıların, yeni  koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmesi gündemde.

IMF ve Dünya Bankası'ndan yetkililerin üye hükümetler ile toplantıların  iptal edilmesini konuştuklarını, ancak başka seçeneklerinde masada  olduğunu belirten kaynaklar, henüz bir karar alınmadığını, alınacak  kararın salgını kontrol etme çabalarının önümüzdeki günlerde veya  haftalarda gösterecekleri etkilere bağlı olduğunu vurguluyorlar.

Tartışılan seçenekler arasında sadece az sayıda toplantının yapılması, üye ülkelerden katılacak delege sayısının kısıtlanması ve toplantıların  telekonferans yoluyla yapılması var.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.