IMF: Rusya yaptırımları kriptoyla delebilir

IMF: Rusya yaptırımları kriptoyla delebilir

IMF uyardı: Rusya, yaptırımlardan kaçınmak için kripto ekosistemini kullanabilir.

A+A-

Uluslararası Para Fonu IMF, Rusya'nın Şubat ayında Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana ülkeye uygulanan Batı yaptırımlarını aşmak için kripto evrenini kullanabileceğini bildirdi.

IMF, "Ukrayna'daki savaş, düzenleyicilerin yaptırımların uygulanması ve sermaye akışı yönetimi önlemleri açısından karşılaştığı bazı zorlukları ön plana çıkardı. Ancak kripto ekosistemi, kullanıcıların bu tür gereksinimleri çeşitli yollarla aşmasına izin verebilir." açıklamasını yaptı.

Batı yaptırımları Rusya'yı geri çekilmeye veya savaştan tamamen vazgeçmeye zorlamaya çalışırken, Rusya'nın finansal olarak dünyanın geri kalanından bağlantısı kesildi.

Bununla birlikte, IMF'nin finansal istikrar raporuna göre, Rusya ambargolu enerji sektörünü Bitcoin madenciliği yapmak ve bu şekilde geliri artırmak için kullanabilir.

Rapor şu ifadelerle devam etti:

"Bitcoin gibi enerji yoğun blok zincirleri için madencilik, ülkelerin bazıları yaptırımlar nedeniyle ihraç edilemeyen enerji kaynaklarından para kazanmalarına izin verebilir. Para kazanma, doğrudan blok zincirlerinde ve yaptırımların uygulandığı finansal sistemin dışında gerçekleşir. Madenciler ayrıca, madencilere işlem ücreti ödeyen kullanıcılardan doğrudan gelir elde edebilir (bu durumda, hükümetlerin yaptırımı olabilir)."

İlgili Haberler