IMF ve OECD'den sonra Moody's de Türkiye için aynı şeyi söyledi

IMF ve OECD'den sonra Moody's de Türkiye için aynı şeyi söyledi

IMF ve OECD'den sonra Moody's de Türkiye ekonomisinin hükümetin beklentilerinin aksine bu yıl küçüleceğini açıkladı

A+A-

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2 daralmasını beklediğini bildirdi. Yıl sonu enflasyonunu ise yüzde 17 olarak tahmin etti.

Moody's Investors Service, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Çarşamba günü açıkladığı ekonomik reform programını değerlendirdi. Açıklanan reform programının hükümetin kamu bankalarında sermaye ve likiditeyi artırma niyetleri konusunda bası boşlukları doldurduğunu belirten Moody's, bunun yanı sıra özel sektör tasarruflarını
güçlendirmeye ve enerji ile inşaat sektöründe zorlanan şirketleri desteklemeye yönelik fikirlerinde sunulduğuna dikkat çekti.

Moody's, Eylül ayında yayınlanan Yeni Ekonomik Program'da (YEP) olduğu gibi Çarşamba günkü reform paketinde de bir dizi önemli politika alanında çok az detay verildiğini ve takvimin belirsiz olduğunu vurguladı.

Türkiye için son değerlendirmelerinde; IMF bu yıl için yüzde 2,5, OECD ise yüzde 1,8 küçülme tahmininde bulunmuşlardı.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.