IMF yönetiminden 650 milyar dolarlık rezerv planına oybirliğiyle destek

IMF yönetiminden 650 milyar dolarlık rezerv planına oybirliğiyle destek

Uluslararası Para Fonu (IMF) Yönetim Kurulu, pandemi ile mücadele eden, özellikle gelişmekte olan ve düşük gelirli ülkelere yönelik hazırladığı 650 milyar dolarlık fona oybirliği ile destek verdi

A+A-

Uluslararası Para Fonu (IMF), 650 milyar dolarlık rekor yeni rezerv oluşturma önerisine oybirliğiyle destek verdi ve pandemi ile mücadele eden ülkeler için kaynakları artırma planını son haline bir adım daha yaklaştırdı.

Bloomberg HT'nin haberine göre sözkonusu toplantıya katılan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen iki üyeye göre, IMF üyesi ülkelerin 24 temsilcisinden ve IMF Başkanı Kristalina Georgieva'dan oluşan yönetim kurulu toplantısına katılan tüm üyeler yeni plana destek verdi.

Planın, 190 IMF üyesi ülkenin maliye bakanı veya merkez bankası başkanı olan temsilcilerden oluşan yönetim kurulu tarafından nihai onayı gerekiyor. Georgieva'nın yönetim kuruluna sunacağı rapor bir sonraki adım olacak ve plan onaya sunulacak.

IMF, bu planla birlikte, küresel likiditeyi artırmak ve gelişmekte olan ve düşük gelirli ülkelerin artan borçlarla ve Kovid-19 pandemisinin etkileriyle başa çıkmasına yardımcı olmak için üye ülkelerine tarihinin en büyük kaynak enjeksiyonunu vermeye hazırlanıyor.