IMF: Yunanistan'ı tehdit etmedik

IMF: Yunanistan'ı tehdit etmedik

IMF başkanı Lagarde, Yunanistan kurtarma programından çekilme tehdidinde bulunmadıklarını söyledi

A+A-

IMF Başkanı Christine Lagarde, IMF uzmanlarının yeni Yunan kurtarma anlaşması üzerinde müzakere taktiği olarak Yunanistan'ı temerrüde yaklaştırmaya çalışacakları yönünde basına sızan konuşmaları yalanladı. 

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a mektup gönderen Lagarde, IMF uzmanlarının Avrupalı kreditörleri Yunanistan'a daha fazla borç rahatlatmaya zorlamak için kurtarma programından ayrılma tehdidinde bulunabileceklerine işaret eden konuşma dökümlerinin verdiği zarara rağmen Yunanistan ile müzakelerde yer almaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.
Lagarde mektubunda, "IMF uzmanlarının müzakere taktiklerine ilişkin yaptıkları değerlendirmelere ilişkin her türlü spekülasyon saçmalık. Benim görüşüme göre, devam eden müzakerelerde hala IMF İcra Kurulu'na sunabileceğil uyguh bir programa ulaşmaktan hala oldukça uzağız. Bunun yanı sıra yapılacak bir anlaşma Yunanistan'ı güçlü büyüme ve borç sürdürülebilirliğini kademeli şekilde yeniden tesis etme yoluna sokmalı" ifadelerine yer verdi.  


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.