IMF'den Arjantin'e kripto koşullu anlaşma!

IMF'den Arjantin'e kripto koşullu anlaşma!

Arjantin hükümeti, önerilen IMF anlaşması kapsamında kripto kullanımını caydıracak

A+A-

Arjantin hükümeti, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile önerilen, yaklaşık 45 milyar dolarlık bir borç yeniden yapılandırma anlaşmasının bir parçası olarak kripto para birimlerinin kullanımını caydıracağının sinyalini verdi ve ülkenin kripto sektörünü bu politikanın onaylanması durumunda ne anlama gelebileceğini şüpheli halde bıraktı.

Arjantin hükümeti, borç anlaşması kapsamındaki mali politikaların ana hatlarını çizen bir memorandumda, 2022'den 2024'e kadar hedefler içeren bir çerçeve belirledi. Bunlar, ülkenin büyümesine ve dayanıklılığına yardımcı olmayı hedefleyen hükümet politikalarına odaklanıyor.

IMF 3 Mart'ta Arjantinli yetkililerle personel düzeyinde bir anlaşmaya vardığını duyurdu, ancak birkaç Arjantinli haber sitesi, birkaç gün önce metnin sızdırılmış bir taslağında kripto para birimlerine atıfta bulunan bir paragraf tespit etti.

Şimdilik, kripto şirketleri ve kuruluşları hala büyük ölçüde kripto para birimlerini caydırmanın potansiyel etkisinin tam olarak ne anlama geleceğini anlamaya çalışıyor.

Arjantin'in yüksek enflasyon ve döviz kontrolleri, son birkaç yılda kripto para birimlerine yerel ilgiye katkıda bulundu ve Buenos Aires'i blok zinciri girişimleri ve inovasyon için önemli bir merkez haline getirdi. Ülke, Chainalysis'in en son Küresel Kripto Benimseme Endeksi'nde 10. sırada yer aldı.

İlgili Haberler