IMF'den Çin açıklaması

IMF'den Çin açıklaması

IMF Başkanı Christine Lagarde, 13. Beş Yıllık Plan'ın Çin'in daha kapsayıcı ve sürdürülebilir büyümeyi başarmasına destek olacağını söyledi.

A+A-

IMF Başkanı Christine Lagarde, 13. Beş Yıllık Plan'ın Çin'in daha kapsayıcı ve sürdürülebilir büyümeyi başarmasına destek olacağını söyledi.

Başkent Beijing'de düzenlenen Çin Kalkınma Forumu'nun açılışında konuşan Lagarde, Çin'in tarihî bir geçiş sürecinde olduğunu, bunun hem Çin hem de tüm dünya için iyi olduğunu belirtti.

IMF Başkanı, Çin'in görece yavaş fakat daha sürdürülebilir bir büyümeye dönmek ile ihtiyaç duyulan yapısal reformları ilerletmek arasında hassas bir denge gözetmek durumunda olduğunu ifade etti.

Çin'in piyasa öncülüğünde büyüme ve küresel ekonomiyle entegrasyonunu derinleştirme sözü verdiğine işaret eden Lagarde, "RMB'nin SDR sepetine dâhil edilmesi Çin'in bu entegrasyonu ilerletmeye olan bağlılığının sürdüğünün açık bir göstergesidir" diye konuştu.

Lagarde, endüstriyel modernizasyonun ve girişimciliğin hükümetçe teşvik edilmesinin de umut verici olduğunu, bunun büyümeye yeni güçler katacağını sözlerine ekledi.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.