IMF'den Fed'e uyarı

IMF'den Fed'e uyarı

IMF, "Fed, faiz artırımı için enflasyonun güçlendiğini görmeyi beklemeli" uyarısında bulundu.

A+A-

Uluslararası Para Fonu (IMF) ABD Merkez Bankasının (Fed) faizleri artırmadan önce hem istihdam piyasasının güçlendiğine hem de enflasyonun bankanın yüzde 2 hedefine doğru yaklaştığına dair ikna edici göstergeleri beklemesi gerektiğini bildirdi.

IMF personeli tarafından Antalya'da yapılacak G20 liderler zirvesi için hazırlanan gözetim notlarında, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) alacağı faiz kararının verilere dayalı olması gerektiği ifade edildi.

Notlarda, "FOMC'nin alacağı karar verilere dayalı olmalıdır. İlk faiz artırımı istihdam piyasasının güçlenmeye devam ettiğine ve enflasyonun bankanın orta vade hedefi olan yüzde 2'ye yaklaştığına işaret eden göstergeleri beklemelidir" ifadesine yer verildi.

IMF, düşük enflasyonun gelişmiş ülkelerin çoğunda devam eden parasal genişleme programlarının gerekçesi olduğunu kaydetti. Uluslararası Para Fonu, yükselen ve kalkınan ekonomilerde fon talep desteklerinin ortaya çıkacak açıkların yönetilmesine karşı dikkatli olarak hazırlanması uyarısında da bulundu.

Çin desteklemelidir

Çin'in ekonomik dönüşümünü desteklemek için G20 ve diğer uluslararası topluma çağrıda bulunan IMF notlarında, "Çin ekonomisinin yavaş ve daha sürdürebilir bir büyüme yoluna girme ihtiyacı var. Başarılı bir geçiş süreci, küresel büyümeye yarayacak ve riskleri azaltacaktır... Uluslararası toplum bu zor görevde Çin'i desteklemelidir" değerlendirmesine yer verildi.

IMF bu yılın ekim ayında, Çin'de yavaşlama belirsizliğinin yüksek piyasa oynaklığına yol açtığını belirterek, Fed'in faiz artırımını askıya alması gerektiğini belirtmişti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.