IMF'den Japon Merkez Bankası'na uyarı

IMF'den Japon Merkez Bankası'na uyarı

​​​​​​​Uluslararası Para Fonu IMF, BOJ'u politika hedeflerini geniş kapsamlı şekilde gözden geçirmesi yönünde uyardı

A+A-

IMF, Japonya Merkez Bankası'nı politika hedeflerini geniş kapsamlı  olarak gözden geçirmesi ve yüzde 2 enflasyon hedefini yeniden  tanımlaması yönünde uyardı.

IMF yayınladığı raporda, politika hedeflerinin gözden geçirilmesi  ve enflasyon hedefinin yeniden tanımlanmasının fiyat istikrarı hedefini  daha gerçekçi hale getireceğini ve BOJ'a uzun süredir devam eden  parasal gevşemenin finansal kurumlar üzerinde yarattığı gerilimi düzeltmek için esneklik vereceğini savundu.

Raporda, "BOJ, enflasyona aşırı şekilde odaklanmadığını, finansal  istikrarında aralarında olduğu diğer hedeflerin de para politikası için  önemli olduğunu netleştirmeli. Fiyat istikrarı hedefini, gerçekçi  olmayan enflasyon tahminledri ile birlikte 'mümkün olan en kısa zamanda' başarmaya vurgu, sınırlı politika alanı ve artan finansal istikrar  maliyeti dikkate alındığında özellikle problemli" ifadeleri yer aldı.     
    

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.