IMF'ten ABD için resesyon uyarısı

IMF'ten ABD için resesyon uyarısı

Dünyanın ekonomik büyümesiyle ilgili öngörülerini negatif yönde değiştiren IMF'in Baş Ekonomisti Pierre-Olivier Gourinchas, ABD için de resesyon uyarısına bulundu, küçük şokların durgunluğa neden olabileceğini aktardı.

A+A-

Bloomberg'e konuk olan IMF Baş Ekonomisti Pierre-Olivier Gourinchas, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Küresel ekonomik görünümün aşağı yönlü olduğunu belirten Gourinchas, “Dünya yakında durgunluğun eşiğinde sallanıyor olabilir.” dedi.

Gourinchas, küçük şokların ABD'de durgunluğa neden olabileceğini, ancak 2023 yılında artan istihdam oranı ile işgücü piyasasının yumuşayacağını kaydetti.

Rusya’nın doğalgazı kesmesi durumunda AB ekonomisine dair not düşüşünün daha da şiddetli olabileceğini belirten Gourinchas, merkez bankalarının enflasyon kontrol altına alınana kadar aynı rotada kalması gerektiğini söyledi.

IMF küresel ekonomik büyüme tahminlerini düşürdü

IMF, bugün Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nu "Kasvetli ve Daha Belirsiz" başlığıyla güncelledi.

Bu yıl ve gelecek yıl için küresel büyüme tahminlerini düşüren IMF, dünya ekonomisinin yakında tam bir resesyonun eşiğinde olabileceği uyarısında bulundu. Kuruluş, küresel ekonomik büyümenin muhtemelen bu yıl yüzde 3,2’ye yavaşlayacağını öngördü.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler