IMF'ye ödeyecek paramız yok

IMF'ye ödeyecek paramız yok

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Yunanistan'ın IMF'ye ödeyecek parası olmadığını belirterek kreditörleri uyardı.

A+A-

 Yunanistan hükümeti bu hafta kreditörleri ile bir anlaşma sağlamayı umuyor. Böylece gereken fonu alarak borçlarını ödeyebileceğini düşünüyor.

Yunanistan'ın koalisyon hükümetini borçlarını, emekli maaşlarını ve ücretleri ödeme konusuında yaşadığı zorluklar bir kaç gün önce kendini göstermeye başlamıştı. Kathimerini gazetesinde yer alan bir haberde Tsipras'ın IMF Başkanına bir mektup yazarak ECB'nin Yunanistan'ın tahvil ihracına izin vermemesi halinde IMF'ye olan ve vadesi 12 Mayısta dolan borcunu ödeyemeyeceğini bildirdiği iddia edilmişti.

Kathimerini 8 Mayıs'ta gönderilen mektubun aynı zamanda AB Komisyonu ve ECB Başkanına da gönderildiğini belirtti. Konuya yakın kaynaklar ayrıca Tsipras'ın ABD Hazine Bakanını da konu ile ilgili olarak  bilgilendirdiğini belirtti.  

Yunanistan'la görüşmeler son aşamasına geldi

Yunanistan ve kreditörleri arasındaki görüşmelerin nihai basamağına geldi. Yunan hükümeti Brüksel'e giden grubun süreci hızlandırması için Cumartesi günü bazı özel emirler yayınladı.  Yunanistan'ın tasarısı üzerindeki çalışmalar hafta sonu boyunca sürdü.

Riga'da yapılacak olan zirve öncesinde hükümet ayrıca, hükümet çözüm getirecek 4 yıllık bir anlaşma üzerinde siyasi gelişim sağladı.

Yunanistan Başbakanı Tsipras, Cuma günü Atina'da yaptığı açıklamada "hükümetimizin görüşmekte olduğu plan gerçekci bir plandır ve diğer tarafı da daha gerçekçi olmaya çağırıyoruz. Zira karşı taraf 5 yıldır gerçekçi olmayan hedefler belirleyerek başarısızlığı körüklüyor" demişti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.