İnce'den seçim iptali iddialarına yanıt

İnce'den seçim iptali iddialarına yanıt

İnce, seçimlerin iptal edilebileceği iddialarıyla ilgili olarak açıklama yaptı

A+A-

İnce, seçimlerin iptal edilebileceği iddialarıyla ilgili olarak, "Duyuyorum. Tedirgin olduklarını, korktuklarını, dizlerinin bağının çözüldüğünü biliyorum. Bundan kaçış yok" diye konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kırşehir'den Kırıkkale'ye geçerken otobüste bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. İnce, şunları kaydetti:

KAYNAĞI NEREDEN BULACAĞIM?

(Vaatleriniz için kaynağı nereden bulacaksınız?) Suriyelilere nereden verdiyse oradan vereceğim diyorum. Saraya nereden bulduysa oradan vereceğim, 300 araçla gezerken, 3 bin korumayla gezerken nereden bulduysa oradan vereceğim diyorum. Savurganlıkta ve akılsızlıkta demokrasi olmadan ekonominin düzelmesi mümkün değil. (Cumhurbaşkanı'nın uçağının olması yanlış mı?) Beş tane olmasın canım. Olsun bir tane uçak.

MUHALEFETLE POLEMİĞE GİRMEM

Akşener'in, 'İnce ikinci tura kalırsa kaybeder, ben kalırsam kazanırım' açıklaması) Hiçbir şekilde muhalefetteki hiçbir adayla polemiğe girmem, cevap vermem çünkü ben cumhurbaşkanı olmak istiyorum onun için muhalefetteki arkadaşlarıma başarılar diliyorum, yorum yok başka.

MİNDERE GELECEK

(Seçimlerin iptal edibelileceği iddiaları konusunda) Duyuyorum. Tedirgin olduklarını, korktuklarını, dizlerinin bağının çözüldüğünü biliyorum. Bundan kaçış yok. Mindere gelecek, er ya da geç. Umarım böyle şeylere tevessül etmezler. (Mustafa Şentop CHP'nin AYM'ye iptali için başvurduğu maddelerin seçimin iptaline neden olmayacağını söyledi) Sevinirim. Ben toplumda bir değişim talebinin olduğunu görüyorum. Gerçekleşecek bu. Biraz sabır. İnce eleyip sık dokuyacağız. Devlet yönetimi zaten incelik ister.

UCUZ NUMARALAR

(Erdoğan'ın Adnan Menderes gibi idam edilmek istendiği söylemleri konusunda) Bir, idam kalktı. İki, korkmasına gerek yok, ben varım. Yanında dururuz. Bu duygu sömürüsünden başka bir şey değil. Menderes’le kendini özdeşleştiremez o, o olsa olsa Mercedes ile özdeşleştirir. İdamından oy devşirmeye çalışacağına Menderes'in tavsiyelerini kendine esas alsın. Erdoğan’ı kim asmak istiyor, onu bir söylesin. Ben değilim bu kişi. Onun yerine geçmeye en yakın kişi benim. Benim böyle bir talebim yok. Ucuz numaralar bunlar.

YANINDAKİ BİR NUMARALI KİŞİ

Kavga etmek istemiyorum ama bazı şeylere de kayıtsız kalamam. İşte Gülen ile görüştüğünü arkadaşının kitabından okudum. Beni arayan, beraber görüştük diyen kişi yanındaki bir numaralı kişi. O döneme bakın, yanında kim varsa o kişi. Ben gazeteci olsam çözerdim. (O kişi Abdullah Gül mü? sorusu üzerine) Bilemem. Görüştüğünü doğrulayan başka belgeler, kaynaklar, kişiler... Görüştüğü kesin. İki de bir de CHP ile FETÖ’yü yan yana getiriyor ya, yapıyor bunu. Sen kimsin de bana bunu söylüyorsun. Ben Gülen’i hayatımda görmedim. Belediye Başkanı iken iki üç kez görüştüm diyor. Hayatınızda iki üç kez görüştüğünüz birisini özler misiniz? 'Bitsin bu sıla hasreti...' Ya özlediği yalan ya üç kere görüştüğü yalan.

TAMAM ELEŞTİRDİM

Erbakan siyonizme işbirliği yapmakla suçluyor onu. Ben Kemal Bey’i eleştirdim, lafımın arkasındayım. Peki sen neden arkasında durmuyorsun söylediğin lafların. Senin genel başkanın da seni siyonizm ile işbirliği yapmakla suçluyor.

İLK NOKTADA DEĞİL

(Cumhurbaşkanı'nın 16 yıllık tecrübesi var, ustalığının nesine itiraz ediyorsunuz?) Bir ilk başlarkenki noktada değil. Halktan uzak, tüketim meraklısı. Geleceği okuyamıyor. Mesela kendisini ziyaret ettiğimde sohbetimizden çok hoşlandığını düşünüyorum çünkü normal insanlarla sohbet etmeyi, ona hayır diyen insanlarla sohbet etmeyi unutmuş. Yanında, 'efendim, ne güzel de öksürüyorsunuz' diyen insanlar var.

AİDİYET DUYGULARI YÜKSELECEK

Belki de benim Cumhurbaşkanlığımda milletin rahat nefes alması şöyle olacak, ayrımcılığın olmadığı bir Türkiye'de, Kürdün, Alevinin, Romanın aidiyet duygusu yükselecek, başörtülünün aidiyet duygusu yükselecek. Marjinal diye ötekileştirdiği insanların aidiyet duygusu yükselecek.

ÖNCE ADALET

Askeri birliklerde yazar ya, önce vatan diye. Doğru değil bu. Önce adalet! Adalet yoksa vatan yoktur, orası sıradan bir toprak parçasıdır. Adaleti tesis edeceğiz. Cumhurbaşkanı yargının karşısına geçecek arkadaş. Ne var ki bunda! Trump’a mahkeme hayır demedi mi? Bana da hayır diyebilsin. Denetlenmeyen bir fani olamaz. Güç adamı bozar.

SEÇMENDE KORKU VAR

(YSK'nın sandık taşıma kararları konusunda) Valiler ben güvenliği sağlayamam diyor. Devlete bakın yani. Bir taraftan Sivas’ın ötesine geçemezsiniz diye suçluyordun. Şimdi devlet olarak Sivas’ın ötesinde bunu sağlayamıyorsun. Seçmende benim oyuma kim, nasıl sahip çıkacak korkusu var. Seçmen YSK’ya da güvenmiyor. YSK kısmını çözeceğiz. Avukatlar hazır. Biz sahip çıkacağız, İYİ Parti, HDP, SP, DP sahip çıkacak.

HDP BARAJI GEÇER

(HDP barajı geçemez kaygınız var mı?) Hayır yok. HDP barajı geçiyor. Ben ilk turda Erdoğan’la oylarımızın yakın olacağını düşünüyorum. Sonuç alınır mı bilmiyorum ama oylarımızın yakın olacağını düşünüyorum.

İKİNCİ TURDA BEN ALIYORUM

(Erdoğan'ın ilk turda yüzde 52 ile seçileceği iddiaları konusunda) İlk turda öyle bir şey yok, mümkün değil. Benim de elimde anketler var. İkinci turda yüzde 52 ile ben alıyorum.

KARŞILIKLI SEYRETTİRİYORUZ

(İzlettirdiği videolara Erdoğan'dan nasıl tepki geleceğinin sorulması üzerine) Karşılıklı film seyrettireceğiz ne güzel. (Milliyet)

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.