İngiliz milletvekili bıçaklı saldırıda öldürüldü

İngiliz milletvekili bıçaklı saldırıda öldürüldü

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakâr Parti milletvekili Sir David Amess seçmenleriyle görüşürken uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

A+A-

Essex bölgesi polisi, olay yerinde yaralı olarak bulunan Amess'e ilk yardım ekiplerinin müdahale ettiğini fakat bu müdahalenin hayatını kurtarmaya yetmediğini, olayla ilgili 25 yaşında bir şüphelinin gözaltına alındığını söyledi.

Essex bölgesi polisi, Leigh-on-Sea kasabasında bıçaklı saldırı ihbarının yerel saatle 12:05'te geldiğini, olay yerinde bir bıçak bulduklarını ifade etti. 

1983'ten beri milletvekili olan 69 yaşındaki Amess, Southend West bölgesinden seçilmişti.

Amess saldırı sırasında Belfairs Metodist Kilisesi'nde seçmenleriyle görüşüyordu. 

Olay yerindeki bir görgü tanığı LBC radyosuna, polisin binadan bir kişiyi çıkarıp polis aracına bindirdiğini gördüğünü söyledi. Görgü tanığı, "Beş dakika içinde binadaki birinin defalarca bıçaklandığı haberini aldık. Çok acı verici bir olay" dedi.

Essex Polisi olayla ilgili başka bir şüpheli olmadığını belirtti.

Polis açıklamasında, Amess'in olay yerinde yaralı halde bulunduğu, acil ekiplerin müdahalesine rağmen olay yerinde hayatını kaybettiği ifade edildi. 25 yaşındaki şüpheli cinayet şüphesiyle gözaltına alındı.

İngiltere'de 2016 yılında uğradığı saldırıda öldürülen milletvekili Jo Cox'un eşi Brendan Cox, Amess'in uğradığı saldırı için "alçakça" dedi.

Sağlık Bakanı Sajid Javid, Amess için "Müthiş bir adam, müthiş bir arkadaş ve müthiş bir vekildi. Demokratik görevini yerine getirirken öldürüldü" dedi.