İngiliz Parlamentosu Brexit önergesini reddetti

İngiliz Parlamentosu Brexit önergesini reddetti

İngiliz Parlamentosu, hükümetin Brexit yaklaşımına ve yeniden müzakere sürecine destek veren önergeyi reddetti.

A+A-

İngiliz Parlamentosu, hükümetin Brexit yaklaşımına ve yeniden müzakere sürecine destek veren önergeyi reddetti.

Önerge 258'e karşı 303 oyla reddedildi. Oylama yasal olarak sembolik bir önem taşısa da, bu sonucun Theresa May hükümetinin Avrupa Birliği (AB) ile yürüteceği pazarlıklarda elini zayıflatacağı düşünülüyor.

26 Şubat'ı işaret etmişti

May geçen ay parlamentoda kaybettiği oylamalardan sonra 13 Şubat'a kadar yeni bir Brexit anlaşmasını parlamentoya sunma, bunun olmaması durumunda da 14 Şubat'ta sözü milletvekillerine bırakma vaadinde bulunmuştu. May hafta içi yaptığı açıklamada ise parlamentodan AB ile müzakere için ek süre talep ederek, parlamentodaki "anlamlı oylama" için 26 Şubat tarihini işaret etti.

May'in bu adımıyla parlamentoda bugün yapılacak oylamalar "kritik" niteliğini yitirerek, daha ziyade bir "nabız yoklamaya" dönüştü.

Muhalefet partileri ise May'in "mazeretler ve ertelemeler" yoluyla Brexit takvimini sıkıştırdığını ve milletvekillerinin zaman baskısı altına alarak kendi anlaşmasına desteğe zorladığını ileri sürüyor.

May'in liderliğini yaptığı Muhafazakar Parti içindeki sert Brexitçiler de daralan takvim nedeniyle İngiltere'nin Brexit'i erteleme ihtimalinden rahatsızlıklarını gizlemiyor. Bugünkü oylamalarda bir grup sert Brexit yanlısı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.