İngilizler sterlindeki kayıptan endişeli

İngilizler sterlindeki kayıptan endişeli

İngiltere MB Başkanı Carney, Brexit endişesiyle son iki gündür sert şekilde değer kaybeden İngiliz sterlinindeki hareketlenmeyi dikkate aldıklarını söyledi

A+A-

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, Brexit endişesiyle son iki gündür sert şekilde değer kaybeden İngiliz sterlinindeki hareketlenmeyi dikkate aldıklarını söyledi.

İngiliz Parlamentosu’nda milletvekillerinin ekonomik görünüme ilişkin sorularını yanıtlayan Carney, "Avrupa Birliği referandumunun potansiyel sonucuna ya da üyelikten ayrılma kararı çıkması durumunda oluşabilecek potansiyel etkiler üzerine yorumda bulunmuyoruz. Bu referanduma tıpkı diğer siyasi olaylara yaklaştığımız gibi yaklaşıyoruz. Bu da sonuç üzerine yorum yapmamak ve mevcut statükonun süreceğini farz etmektir" diye konuştu.

Carney, İngiliz sterlinindeki değer kayıplarına da değinerek, "Tabi ki İngiliz sterlininde gördüğümüz gibi varlık fiyatlarında görülen hareketleri ve ekonomik aktiviteyi etkileyebilecek güven üzerindeki değişimleri dikkate alıyoruz. Sterlin kuruna ilişkin bir tahmin yapmıyoruz. Referandum tarihinin belirmesiyle giderek daha net bir şekilde sterlinde ve opsiyon piyasalarında hareket görülüyor" ifadelerini kullandı.

Muhafazakar Partili Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın, AB'den çıkışı desteklemek yönünde kampanya yürüteceğini açıklamasının ardından İngiliz sterlini dün, ABD doları karşısında son yedi yılın en düşük seviyesine gerilemişti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.