İngilizler Türkiye'den vazgeçiyor

İngilizler Türkiye'den vazgeçiyor

A+A-

 İngiliz vatandaşlarının tatil yapmak için en çok tercih ettiği ülkeler arasında bulunan Türkiye, popülerliğini yitirmeye başladı.
İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Guardian, özellikle Avrupa ve Kuzey Afrika ülkelerinde artan terör tehdidinin, İngiliz turistlerde korkuya neden olduğunu ve tatil yerleri olarak artık Yunanistan, Portekiz, İspanya gibi daha güvenli ülkeleri tercih ettiklerini aktardı.

Habere göre, travelzoo adlı turizm şirketi, iki hafta önce İstanbul’da Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleşen intihar saldırısının ardından Türkiye’ye yapılan tatil rezervasyonlarında yüzde 50’ye varan keskin bir düşüş yaşandı.Türkiye’nin yanı sıra turizm sektöründe darbe alan diğer ülkeler arasında Tunus ve Mısır da bulunuyor.

İngiltere’de bulunan Abta, Sunvil ve Homeaway adlı turizm şirketleri de Paris’te ikinci kez düzenlenen terör saldırılarının ardından tatil taleplerinin, saldırılardan önceki normal seviyesine döndüğünü belirtirken, Türkiye, Tunus ve Mısır gibi ülkelerin bu süreç içerisinde daha uzun vadede düzeleceğini ifade ediyor. Travelzoo, turistlerin İspanya, İtalya, Portekiz ve Yunanistan gibi ülkeleri tercih ettiğini vurguladı. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.