İngiltere 65 milyar sterlinlik mali teşvik paketi sinyali verdi

İngiltere 65 milyar sterlinlik mali teşvik paketi sinyali verdi

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, parlamentoda yaptığı sunumda ek bir mali teşvik paketi sinyalini verdi. Sunak, 2021 ve 2022 için ek teşvik paketinin 65 milyar sterlin değerinde olacağını söyledi.

A+A-

İngiltere ekonomisinin gelecek yılın ortalarına doğru salgın öncesi seviyelere dönebileceğini belirten Sunak, hızlı bir ekonomik toparlanma gördüklerini dile getirdi. İngiltere büyümesinin 2021'de yüzde 4 olacağını belirten Sunak 2022 yılında ise yüzde 7,3 büyüme beklediklerini belirtti.

Gelir vergisi, ulusal sigorta ve katma değer vergisinin bu hükümet döneminde artırılmayacağını vurgulayan Maliye Bakanı, kurumlar vergisinin ise 2023 yılında yüzde 25'e artırılacağını dile getirdi.

Şirketlerin vergi yasasına hazırlanmaları için iki seneleri olduğunu belirten Sunak, yatırım temelli büyümenin gerekli odluğunu ve şirketlerin yatırım yaparak ödedikleri vergileri azaltabileceğini vurguladı.

İngiltere'nin teknoloji ve bilimde yetenekleri çekmek için yeni bir vize uygulamasına gideceğini ifade eden Sunak, 1,6 milyar sterlinlik yeni bir aşılama planının uygulanacağına değindi.