İngiltere Başbakanı parlamentonun askıya alınmasını istedi

İngiltere Başbakanı parlamentonun askıya alınmasını istedi

Johnson, 31 Ekim'de anlaşmasız Brexit'e gidilmesini reddedecek yasa çıkarmasını önlemek için parlamentonun askıya alınmasını Kraliçe 2. Elizabeth'ten talep etti.

A+A-

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 31 Ekim'de anlaşmasız Brexit'e gidilmesini reddedecek yasa çıkarmasını önlemek için parlamentonun askıya alınmasını Kraliçe 2. Elizabeth'ten talep etti.

İngiltere'de Muhafazakar Parti liderliğine seçilerek başbakan olan Boris Johnson (BoJo), "31 Ekim'de ne pahasına olursa olsun Brexit" diyerek Avrupa Birliği'nden (AB) gerekirse anlaşmasız çıkma politikası kapsamında bir adım attı.

Başbakanlık (Downing Sokağı 10 Numara), Boris Johnson'ın Kraliçe ile konuştuğunu ve 2. Elizabeth'ten parlamentoyu eylülün ikinci haftasında feshetmesini istediğini duyurdu.

Johnson da önce parlamentonun eylül başında toplanmasından kısa süre sonra askıya alınmasından, ardından Kraliçe'nin yeni yasama dönemini açtığı konuşmasını 14 Ekim'de yapmasından ve parlamentonun yeniden toplanmasından söz etti.

Başbakan, "İç gündemimizde ilerleme sağlamamız lazım, bu yüzden Kraliçe'nin konuşması için 14 Ekim tarihini açıklıyoruz" dedi. 

17 Ekim'de AB liderler zirvesi olduğunu hatırlatan Johnson, o zamana kadar parlamentoda vekillerin Brexit'i tartışması için bol bol zamanı olacağını iddia etti. 

Başbakan, 14 Ekim'de sunacağı yasama planlarının milletvekilleri tarafından 21-22 Ekim'de oylanabileceğini söyledi. 

Johnson, hem iktidardaki Muhafazakar Parti'nin hem de anamuhalefetteki İşçi Partisi'nin vekillerinin Brexit'i tartışma ve oylama zamanı bırakılmaması nedeniyle parlamentoya 'darbe' yapıldığına dair eleştirilerini reddetti.

BoJo, "Kesinlikle doğru değil, bizim yaptığımız yeni yasama programını öne almaktır" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.