İngiltere Brexit'in 30 Haziran'a ertelenmesini istedi

İngiltere Brexit'in 30 Haziran'a ertelenmesini istedi

İngiltere Başbakanı Theresa May, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'tan ülkenin AB'den ayrılmasının 30 Haziran'a ertelenmesini talep etti.

A+A-

İngiltere Başbakanı Theresa May, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'tan ülkenin AB'den ayrılmasının 30 Haziran'a ertelenmesini talep etti.

Theresa May’in ofisi tarafından Cuma günü yapılan resmi açıklamaya göre, May mektubunda muhalefet lideri Jeremy Corbyn ile görüşmelerinden bahsederek Brexit düğümünü çözebilmek için ek süre istedi.

May mektubunda,” Bu süreci hala başarılı ve düzenli bir şekilde noktalayamamış olmamız çok üzücü” dedi.

May, azalan opsiyonlar arasında umutsuz bir şekilde Parlamento ile AB’de Mayıs ayında yapılacak seçimlerde yer almadan AB’den ayrılmalarını sağlayacak bir anlaşmaya varmanın yollarını arıyor fakat müttefiklerini bu konuda ikna edemiyor olması sebebiyle bu Corbyn’in yardımına başvuruyor.

AB liderleri 10 Nisan Çarşamba günü özel Brexit Zirvesi'nde bir araya gelecek. Brexit'in bir kez daha ertelenmesi için İngiltere dışında AB üyesi diğer 27 ülkenin de onayı gerekiyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.