İngiltere Brexit'in ertelenmesini resmi olarak talep etti

İngiltere Brexit'in ertelenmesini resmi olarak talep etti

Britanya Başbakanı Theresa May, Brexit  müzakere süresini belirleyen Madde 50'nin 30 Haziran 2019'a kadar  ertelenmesini talep etti.

A+A-

Britanya Başbakanı Theresa May, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'a bu sabah bir resmi bir mektup göndererek AB27'den Brexit  müzakere süresini belirleyen Madde 50'nin 30 Haziran 2019'a kadar  ertelenmesini talep etti.

May, Tusk'a gönderdiği mektupta, "Avrupa Konseyi'ni Britanya'nın Madde 50'de öngörülen sürenin 30 Haziran 2019'a kadar uzatılmasını  isteği konusunda bilgilendirmek için yazıyorum" ifadeleri yer aldı.

May mektubunda, Avrupa Birliği'nden düzenli bir şekilde ayrılma  politikalarının devam ettiğini, Brexit anlaşmasını yeniden Avam Kamarası'nın oylamasına getirmek niyetinde olduğunu vurguladı. Ancak mektupta, Brexit anlaşmasının ne zaman Avam Kamarası'nda yeniden  oylanacağı konusunda bilgi yer almadı.
    

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.