İngiltere MB faiz kararını açıkladı

İngiltere MB faiz kararını açıkladı

İngiltere Merkez Bankası (BoE) bugün yaptığı Para Politikası Komitesi toplantısında faiz oranında ve varlık alım miktarında  değişikliğe gitmedi.

A+A-

İngiltere Merkez Bankası (BoE) bugün yaptığı Para Politikası Komitesi toplantısında faiz oranında ve varlık alım miktarında  değişikliğe gitmedi. 9 üyenin bulunhda Para Politikası Komitesi'nde  kararlar oy birliği ile alındı.

BoE, Britanya'nın Avrupa Birliği'nden ayrılışının sorunsuz bir  şekilde gerçekleşmesi halinde, diğer büyük merkez bankaları rotalarını  değiştirmeye başlasalar ve global ekonomi yavaşlama işaretleri verse de, borçlanma maliyetlerini nazikçe yukarı sürüklemeye başlamayı beklemeye  devam ettiklerini vurguladı.

Para Politikası Komitesi toplantısı sonrasında yapılan açıklamada,  enflasyonist baskıların artmaya devam etmesinin ve istihdam piyasasının  sağlıklı olmayı sürdürmesinin gelecek 2-3 yılda faiz oranlarının  nazikce yükselmesinin beklendiği anlamına geldiği ifade edildi.

BoE açıklamasında 300 şirketin katılımı ile yapılan ankette, anlaşmasız bir Brexit için hazırlıklı olduklarını belirten şirket oranının Ocak  ayındaki yüzde 50'den yüzde 80'e çıktığını da aktardı. Şirketlerin,  anlaşmasız Brexit durumunda üretim, istihdam ve yatırımda ciddi düşüş  beklediklerini de vurguladı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.