İngiltere'de emlakçılar negatif faize karşı

İngiltere'de emlakçılar negatif faize karşı

İngiltere Merkez Bankasının negatif faizlere dair yaptığı nabız yoklaması olumsuz cevaplarla karşılaştı

A+A-

BORSATEK - İngiltere Merkez Bankasına resmi faiz oranlarını sıfırın altına düşürmenin ülkenin salgının pençesinde kıvranan ekonomisine yardımcı olmayacağı, zira negatif faizler nedeniyle karlılık kaybı yaşayacak olan kreditörlerin buna karşılık olarak konut kredi faizlerini yukarı çekmeye çalışacağı mesajı verildi.

Britanya emlakçılar birliği başkanı ve Yorkshire emlakçılar odası başkanı Mike Reginer “negatif faizlerin kreditörlerin karlılıklarını korumak adına borçlanma oranlarının yükseltmesine iteceğini ve bu durumun hem tüketicileri hem de ekonomiyi genel anlamda zarar verdiğini bildirdi”.

İngiltere Merkez bankası ekim ayında, tüm banka ve müteahit firmalarına faizlerin negatif seviyeye çekilmesine, mevcut %0,1 seviyesinin altına inmesine hazır olup olmadıklarını kontrol etmelerini istemişti. Bankanın bu açıklamasının ekonomiyi kısa vadede hareketlendirdiği gözlemlendi. Mike Reigner konuyla ilgili “kurumların negatif faizlere hazır olmadığını ve negatif faizin iyi bir fikir olmadığını düşündüğünü belirtti”.