İngiltere`de sanayi üretimi beklentinin altında kaldı

İngiltere`de sanayi üretimi beklentinin altında kaldı

İngiltere'de sanayi üretimi, mayısta aylık bazda yüzde 0,1 azaldı. İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi'nden (ONS) yapılan açıklamaya göre, ülkede mayısta aylık bazda sanayi üretimi yüzde 0,4 olan artış beklentisinin altında kalarak yüzde 0,1 geriledi.

A+A-

İngiltere'de sanayi üretimi, mayısta aylık bazda yüzde  0,1 azaldı. İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi'nden (ONS) yapılan açıklamaya göre,  ülkede mayısta aylık bazda sanayi üretimi yüzde 0,4 olan artış beklentisinin  altında kalarak yüzde 0,1 geriledi. 

Mayısta yıllık bazda sanayi üretimi de yüzde 0,2 olan artış  beklentisinin altında kalarak yüzde 0,2 seviyesinde daraldı.

İngiltere'de mayısta aylık bazda imalat sanayi üretimi ise yüzde 0,5  olan beklentinin altında gerçekleşerek yüzde 0,2 azaldı. Yıllık bazda imalat  sanayi üretimi de yüzde 1 olan beklentinin altında kalarak yüzde 0,4 artış  kaydetti.

İngiltere’de mayıs ayında ticaret açığı ise 10,9 milyar sterlin olan  beklentinin üzerine çıkarak 11,9 milyar sterlin seviyesinde gerçekleşti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.