İnşaat sektörü toparlanma eğiliminde

İnşaat sektörü toparlanma eğiliminde

IşıkFX hazırladığı inşaat sektörü raporunda, yatırımcıların referandum öncesi tedirginlikle baktıkları inşaat sektöründe toparlanma eğiliminin devam ettiğini açıkladı

A+A-

IşıkFX hazırladığı inşaat sektörü raporunda, yatırımcıların referandum öncesi tedirginlikle baktıkları inşaat sektöründe toparlanma eğiliminin devam ettiğini açıkladı. 

Raporda şu görüşlere yer verildi:

"Yatırımcıların referandum öncesinde tedirginlikle baktıkları sektörlerin başında gelen, inşaat sektöründe toparlanma eğilimi devam ediyor. Referandumun tamamlanması ile birlikte sektörde yavaş yavaş kımıldanmalarda başlamış durumda. Geçtiğimiz ay açıklanan Mart ayına ilişkin konut satış istatistiklerin baktığımızda ise toparlanmayı destekler nitelikte olduğunu görüyoruz. TÜİK'in açıkladığı veriler doğrultusunda, Türkiye'de 2017 Mart ayındaki konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10 oranında artış göstermiş bulunuyor. Bu artış ile birlikte 2017 Mart ayında satılan konut sayısı 128.923'e yükseldi. Aylık olarak baktığımızda ise konut satış sayısı Şubat 2017 dönemine göre yüzde 27 arttığını gözlemliyoruz.
    
Emlak Konut GYO (EKGYO)

Bilindiği üzere son dönemde gerçekleştirdikleri kampanyalarla gündeme gelen Emlak Konut GYO konut sayısı ile beraber dükkanların sayılarını da artırmayı planlıyor. Plan kapsamında, hasılat paylaşımı modelini kullanarak dükkanları açık artırma ihaleleri olmadan da satılabilecek hale getirmeye hazırlanılıyor. Ayrıca, 2017 ilk çeyrekte 
2 milyar 878 milyon TL değerinde, 2833 adet bağımsız bölümle satış rekoru kırmayı başaran hisse için ay başında yapılan açıklama ile Kocaeli'de 2 dev ihale üzerine çalışma yapıldığını kamuoyuna duyurduğunu hatırlatalım.

Teknik olarak, hafif toparlanma eğilimine giren hissenin, yukarı fiyatlamasına devam edebilmesi için 2.95 bölgesinin üzerine çıkılması gerekiyor. Bu bölgenin üzerinde kalınması halinde olası yukarı ataklar daha güçlü gerçekleşebilir ve 3.00 direncini gündeme taşıyabilir. Olası geri çekilmelerde ise 2.80-2.78-2.65 destekleri takip edilebilir. 

Kiler GYO (KLGYO)

Kiler GYO geçtiğimiz hafta 2017  ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Rapora baktığımızda, geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde 6.7 milyon TL kâr açıklayan hisse senedi, 2017 ilk çeyrekte 215.316.156 TL kâra ulaştı. Açıklanan kar raporundaki artışa baktığımızda, satışlardan elde edilen gelirler göze çarpıyor. Bu gelirde ise 21 Şubat'ta KAP'a yapılan açıklamada 47 adet İstanbul Sapphire Rezidans dairesinin 90.59 milyon dolar +KDV  bedeli ile satıldığının 
bildirilmesinin payının büyük olduğunu gözlemliyoruz.

Teknik olarak, geçtiğimiz haftanın son işlem gününde 3.16 bölgesini test ederek 2017 rekorunu yenileyen Kiler GYO daha sonra bu bölgede kalıcılık sağlayamamıştı. Yeni haftaya, toparlanarak başlayan hissenin gözü tekrardan 3.16 direncine çevrilmiş gözüküyor. Devamında, 3.30-3.50 aralığı takip edilebilir. Uzun vadede ise 4.73 hedefini takip etmeye devam edeceğiz. Geri çekilmelerde 3.50 ilk etapta karşımıza çıkıyor. Bu bölgenin altında ise 2.26 seviyesinden tepki gelebilir." 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.