Instagram'a yeni özellikler geliyor

Instagram'a yeni özellikler geliyor

Instagram, TikTok'la rekabet etmek için iki yeni özelliği Reels'a ekliyor. Kullanıcılar artık Reels'ta bir video paylaşırken videodaki sese efekt uygulayabilecek. Instagram, ses efektleri, videoda yer alan sesleri değiştirebilecek yeni seçenekler sunuyor.

A+A-

Meta'nın sahibi olduğu Instagram, bir süredir TikTok'un sahip olduğu iki özellik olan metin okuma ve ses efektlerini Reels'a ekledi. Metin okuma, videoya eklenen metinleri seslendirirken Ses efektleri, videoda yer alan sesleri değiştirebilecek yeni seçenekler sunuyor.

Instagram metin okuma özelliğini

Metin okuma özelliğini kullanmak için öncelikle uygulamada Reels kamerasıyla bir video kaydetmek ya da galeriden bir video yüklemek gerekiyor. Ardından kullanıcılar, Metin aracını kullanarak videoya metin ekleyerek sol altta yer alan metin balonuna tıkladıktan sonra üç nokta üzerinden eriştiği menüden 'Metin okuma' seçeneğini seçecek. Son olarak açılan penceredeki iki seçenek arasından istenilen ses videoya eklenebilecek.

Özellikler kademeli olarak yayınlanacak

Sosyal medya platformunun Reels'a eklediği bir diğer özellik olan Ses efektlerinde ise Ses Kontrolleri üzerinden videodaki sesi değiştirmek için Dev, Vokalist, Helyum, Anonsçu ve Robot seçeneklerinden birisi ayarlanabilecek.

Instagram, her iki özelliği de kullanıma sundu ancak özellikler, tüm kullanıcılara kademeli olarak yayınlanacak.

İlgili Haberler