Instagram'ın yeni alışveriş özellikleri açıklandı

Instagram'ın yeni alışveriş özellikleri açıklandı

Instagram Türkiye’de uygun  şartları sağlayan tüm işletmelerin kullanımına açılıyor.

A+A-

Önceden sınırlı sayıda işletmenin erişebildiği Instagram’da  alışveriş özelliği, büyük markalardan e-ticarete atılan küçük işletme  sahiplerine, içerik üreticilerinden yayıncılara, Türkiye’de uygun  şartları sağlayan tüm işletmelerin kullanımına açılıyor.

Instagram Marka Geliştirme Lideri Gord Ray, konuyla ilgili,  “Alışveriş yapanları, markaları ve içerik üreticilerini bir araya  getirmenin sunduğu eşsiz değeri ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu üçü  arasındaki noktaları birleştirebilirsek herkes için inanılmaz bir  alışveriş deneyimi yaratabiliriz. Bunu yapmanın bir yolu da
Instagram’da alışveriş özelliğini daha fazla ülkede kullanıma açmak ve  daha fazla insana en sevdikleri markalar ve içerik üreticilerinden  alışveriş yapma fırsatını sunmak” dedi.

Facebook Shops

Türkiye’deki işletmeler, geçtiğimiz günlerde kullanıma sunulan Facebook Shops’a da erişebilecek. Böylece işletmeler, insanların Facebook’un uygulamaları üzerinden sevdikleri ürünleri  keşfedebilecekleri ve satın alabilecekleri, kişiselleştirilebilir bir  online mağaza oluşturabilecek. Facebook Shops, işletmelerin ürünlerini  göstermek için tek bir yerden kişiselleştirilebilen koleksiyonlar  oluşturabildiği, hem Facebook hem Instagram’a uyumlu bir mağaza  deneyimi.

Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş, Facebook Shops ile ilgili şunları söyledi: “Facebook  olarak, topluluğumuzun bir parçası olan insanların arkadaşları ve aile  bireylerinin yanı sıra sevdikleri markalar ve işletmelerle bağlantı  kurmalarına yardımcı olmak için çalışıyoruz. Uzun bir zamandır  insanların uygulamalarımız üzerinden ürünlerinin fotoğrafını  paylaşarak bir şeyler alıp sattığına ve sosyal ticaretin ilk  tohumlarını serptiklerine şahit olduk. Şimdi, Facebook Shops ile bu  hayali gerçeğe dönüştürüyoruz. Amacımız, insanlara alışveriş  deneyiminden keyif alabilecekleri bir alan sunarken aynı zamanda küçük  işletmelerin günümüz şartlarına uyum sağlamalarına ve keşfedilmelerine  yardımcı olmak.

Şu anda özellikle küçük işletmeler pandemi nedeniyle zor bir  dönemden geçiyor ve bu işletmelerin birçoğu müşterilerine online  üzerinden ulaşmak ve ürünlerini ya da hizmetlerini tanıtmak için yeni  yollar keşfediyor. Facebook Shops ile hem küçük işletme sahiplerini,  hem de küresel markaları uygulamalarımız üzerinden müşterileriyle  buluşturacak ve online alışveriş deneyimini herkes için  kolaylaştıracağız.”

IGTV ve Reels üzerinden alışveriş

Instagram ayrıca, önümüzdeki hafta IGTV üzerinden alışveriş  özelliğinin dünya genelinde kullanıma sunulmaya başlayacağını, bu yıl  içinde de Reels üzerinden alışveriş özelliğinin test edilmeye  başlayacağını açıkladı. İnsanlar artık IGTV’de video izlerken birkaç  tıklamayla bir ürün seçip, işletmenin web sitesi üzerinden alışverişi  tamamlayabilecek. Bu, içerik üreticileri ve işletmelere uzun formatlı,  düzenlenmiş videolar üzerinden ilham verici ve sürükleyici bir şekilde  satış yapma fırsatını sunuyor. Önümüzdeki günlerde, alışveriş  özelliğini kullanan IGTV videoları, Instagram Shop üzerinden de  keşfedilebilecek.

Instagram COO’su Justin Osofsky konuyla ilgili, “Dijital içerik  üreticileri ve markalar kültürel anları Instagram’a getirmeye yardımcı  oluyor ve insanlar Instagram’a onlardan ilham almak için geliyor. IGTV  ve Reels’a alışveriş özelliğini getirerek video üzerinden doğrudan  alışveriş yapmayı kolaylaştırıyoruz. Böylece işletmelerin hikayelerini  anlatmalarına, müşterilere ulaşmalarına ve gelir elde etmelerine  yardımcı oluyoruz” dedi.

Markalar her zaman Instagram topluluğunun önemli bir parçası oldu:

İnsanların yüzde 90’ı Instagram’da bir işletmeyi takip ediyor

Alışveriş yapanların yüzde 70’i yeni ürün keşfetmek için Instagram’a geliyor

İnsanların yüzde 87’si bir ürün satın alırken influencer’ların  onlara ilham verdiğini söylüyor

130 milyon kişi Instagram akış, alışveriş ve video üzerinden ürün  etiketlerine tıklıyor

COVID-19 pandemisi sürecinde online alışveriş hız kazandı. Dünya  genelinde insanların yüzde 85’inin online alışveriş yaptığı tahmin  ediliyor.

Instagram, Akış, IGTV, Stories ve yakında Reels üzerinden ürünler  hakkında bilgi almayı ve alışveriş yapmayı kolaylaştırmak için  çalışmaya devam ediyor. Bunun bir parçası da içerik üreticilerine  ürünlerini satmalarına ve dünya genelinde yeni kitlelere ulaşmalarına  yardımcı olmak için gerekli araçları sunmak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.