İntegral Menkul: 80300-83700 bandı korunuyor

İntegral Menkul: 80300-83700 bandı korunuyor

İntegral Menkul endekste 80300-83700 bandındaki seyrin devam edeceğini öngörüyor

A+A-

İntegral Menkul'ün piyasalara ilişkin beklentisi şöyle oldu: 

 

Piyasa Beklentimiz

Endekste 83700 direnci etkili olmaya devam ediyor ve bu noktadan satışların gelmeye devam ettiğini görüyoruz. TL’deki kırılganlık piyasalar üzerinde baskı yaratan önemli faktör. Aynı zamanda faizlerin %9.66 seviyesine yükselmiş olması da endeks için negatif. Mevcut kur ve faiz seviyelerinde endeksin 83700 seviyesi üzerine yükselmekte güçlük çektiği ortada. Yeni bir gelişme olmadıkça 80300-83700 bandındaki seyir devam edecek görünüyor. Çarşamba günkü MB faiz toplantısı öncesinde TL’deki dalgalanma piyasa üzerinde etkili olmaya devam edecek görünüyor.

 

 

BİST 100 Endeksi Teknik Analizi

BIST 100 endeksinde 83700 direncinden satışlar yine etkili oluyor. Endeks 80300-83700 aralığı içerisinde dalgalanmasını koruyor. Sürekli belirttiğimiz gibi endeksteki yükselişin güçlenmesi ve daha uzun soluklu olması için 83700 seviyesinin geçilmesi ve bu seviyenin üzerine yerleşmesi gerekli. Bu mümkün olmadıkça tekrar 80300 seviyesine doğru satış baskısı önümüzdeki günlerde hissedilebilir. Strateji olarak 83700 endeks seviyesine yakın noktalarda pozisyonlar kapatılabilir. Endeksin kırması durumunda ise pozisyonlar tekrar açılabilir.

 

Destekler:  81800-80300-78800        Dirençler: 83700-84500-87800

 

BİST 30 Endeksi Teknik Analizi ve VİOP Strateji

BIST 30 endeksinde 102300 direncine yakın noktalardan satışlar yine etkili oldu. Endeks genel olarak 98300-102300 aralığındaki yatay hareket ediyor. Endeksin güçlenmesi ve yükselişin uzun soluklu olması için 102300 direncinin geçilmesi gerekli. Bu olmadığı sürece yeniden 98300 seviyesine doğru satış baskısı görülebilir. Endeksin 102300 seviyesine yaklaştığı noktalarda VIOP endeks kontratında kısa pozisyonlar denenebilir. 100200 seviyesi ara destek.

 

Destekler: 98300-97500-94300  Dirençler: 100200-101800- 103700

 

Küresel Ekonomik Gelişmeler

ABD

New York Fed Başkanı William Dudley, faiz artırımına ilişkin veri akışının önemli olduğunu belirtti. ABD ekonomisinin enflasyon ve istihdam hedeflerine doğru ilerlediğini belirten Dudley, ekonominin ilk çeyrekte zayıfladığını fakat bunun geçici olduğunu düşündüğünün altını çizdi. Dudley’e göre 2015 yılı içerisinde faiz artırımı mümkün.

ABD’de Chicago Fed ulusal aktivite endeksi Mart ayında beklentilerin altında -0,42 olarak açıklandı. Şubat ayı ulusal endeksi -0,11 düzeyindeydi.

 

Avrupa

Almanya’da Mart ayında üretici fiyatları endeksi beklentilerin altında %0,1 artış gösterirken, yıllık bazda üretici fiyatlarındaki düşüş beklentilerin üzerinde %1,7 olarak gerçekleşti. Verinin detayı incelendiğinde enerji fiyatlarında yıllık bazda %4,7’lik düşüş öne çıkarken, dayanıklı tüketim malları %1,1 artış gösterdi.

Avrupa Merkez Bankası Konseyi üyesi Ewald Nowotny, yaptığı açıklamada Avrupa ekonomisindeki toparlanmanın açık bir biçimde görüldüğünü ifade etti. Yunanistan ile ilgili de açıklama yapan Nowotny, Yunanistan’ın parasal birlikten çıkmasının potansiyel etkilerinin iki yıl öncesine kadar olmayacağının da altını çizdi. Constancio ise ECB’nin Yunan Bankalarının sağlam olduğunu düşündüğünü belirtti. Ayrıca Yunanistan’ın Euro Bölgesinden çıkmasını arzu etmediğini de vurguladı.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ise enflasyonun ECB’nin hedeflerine gecikme olmadan normale döneceğini belirtti. ECB’nin adımlarının Euro Bölgesindeki güveni güçlendirmeye devam etmesi gerektiğini vurgularken güven ile birlikte ekonomide büyüme beklentisi de artabilir.

 

Türkiye

Ekonomi Bakanı Zeybekçi, Türkiye’nin kur artışı ile ilgili endişe duyabileceği hiçbir şeyi yoktur dedi.

 

Şirket Haberleri

 

Bugün 1Ç finansal tabloları açıklanması beklenen şirketler: Doğan Yayın Holding.

 

ADESE ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ TİCARET A.Ş. / ADESE, ITTFH - Ankara Yenimahalle'de 500 m2 toplam alana mağaza açılmak üzere kira sözleşmesi imzalanmıştır.

 

TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI A.Ş. / TOASO - Hatchback ve Station Wagon olmak üzere iki yeni model üzerinde oluşturulacak yatırım harcamaları için 200 milyon Euro Yurtdışı İhracat Kredi Kurumu (ECA)'ndan kredi sağlanması için anlaşma yapıldı. Haziran 2015'Te imzalanacak kredi sözleşmesinde 6 ayda bir ödeme yapılacak. İlk anapara Aralık 2016'da yapılıp, 2022 yılsonuna kadar sürecek.

 

TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş. / GARAN - Yurtiçinde toplam 12.000.000.000 TL nominal tutarında limitten kullanılmak üzere toplam 350.000.000 TL; ihraca daha fazla talep gelmesi durumunda toplam ihraç tutarı 525.000.000 TL 'ye artırılabilecek şekilde Türk Lirası cinsinden banka bonosu ihraç edilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmuştur.

 

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. / ZOREN - Şirketin %100 hissedarı olduğu Zorlu Rüzgâr Enerjisi Elektrik Üretimi A.Ş'nin sahip olduğu Sarıtepe RES Projesine ilişkin mevcut üretim lisansında yer alan 50 MW kurulu gücün 57 MWm / 50 MWe olarak tadil edilmesi konusunda EPDK'ya yaptığı başvuru, Kurum tarafından uygun bulunmuştur. Ayrıca Kayseri İli, Melikgazi İlçesi'nde bulunan 163,2 MW kurulu gücündeki Doğal Gaz Yakıtlı Kombine Çevrim Santralinin (Kayseri Santrali) üretim lisansının sonlandırılmasına karar vermiş olup, konu ile ilgili bugün EPDK'ya gerekli başvuruyu yapmıştır.

 

YAZICILAR HOLDİNG A.Ş. / YAZIC - Hisse başına net 0.2125 TL kar payı ödemesi peşin şekilde 29.05.2015 tarihinde gerçekleşecektir.

 

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. / VAKBN  - 17 Nisan 2015 tarihinde, Wells Fargo Bank NA'nın koordinatör ve ajan olarak yer aldığı, 17 ülkeden 35 bankanın katılımıyla 204 milyon ABD Doları ve 763 milyon Avro tutarında 367 gün vadeli sendikasyon kredisi anlaşması imzalanmıştır. Dış ticaretin finansmanı amacıyla kullanılacak kredinin toplam maliyeti Libor +%0,80 ve Euribor +%0,80 olarak gerçekleşmiştir.

 

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. / VAKBN  - Bankamız ile Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (BASS) arasında akdedilmiş olan yürürlükteki 21.Dönem Toplu İş Sözleşmesi'nin 30.04.2015 tarihinde son bulacak olması nedeniyle, 01.05.2015-30.04.2017 tarihlerini kapsayacak 22.Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine 20.04.2015 tarihinde başlanılmıştır

 

UYUM GIDA VE İHTİYAÇ MADDELERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / UYUM - Ataşehir ilçesinde 810 m2 net satış alanı olan yeni mağaza açılışı ile beraber toplam mağaza sayısı 61'e ulaşmıştır.

 

TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş. / GARAN - Garanti yönetimi büyük ortak BBVA'ya, genel müdür adayı 3 isim önerdi. BBVA'nın hisse alımı İspanya MB'de onaylanınca yeni genel müdür açıklacak.

 

Aviva Sigorta / AVIVA – Şirket’in hakim ortağının paylarının %99.62 seviyesine geldiği ve buna göre hakim ortak olan KIBELE BV ‘nin diğer ortakları ortaklıktan çıkarma hakkının doğduğu bildirilmiştir. Buna göre küçük ortakların AVIVA’daki paylarını hisse başı 4.74TL fiyattan satma hakkının olduğu ve satmak isteyenlerin 20 Temmuz tarihine kadar Oyak Menkul Değ.A.Ş.’ye başvurmaları gerektiği bildirilmiştir.

 

 

 

Bugün Genel Kurul Gerçekleştirecek Şirketler

10:30

BRKSN

BERKOSAN YALITIM VE TECRİT MADDELERİ ÜRETİM VE TİCARET A.Ş.

11:00

EDIP

EDİP GAYRİMENKUL YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

11:00

YBTAS

YİBİTAŞ YOZGAT İŞÇİ BİRLİĞİ İNŞAAT MALZEMELERİ TİCARET VE SANAYİ A.Ş.

13:00

TBORG

TÜRK TUBORG BİRA VE MALT SANAYİİ A.Ş.

14:00

RODRG

RODRİGO TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

14:00

BMELK

BOMONTİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK İNŞAAT TURİZM VE TİCARET A.Ş.

 

 

Tüm Haberler için Kaynak: KAP

 

Sermaye Piyasası Kurulunun Seri:V, No:55 Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’i Uyarınca Yayımlanan Uyarı Notu

 

Yasal Uyarı Notu:Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

 

Çekince: Bu bilgiler ve görüşler önceden haber vermeksizin değiştirilebilir. İntegral Menkul Değerler A.Ş. bilgilerin ve ifade edilen görüşlerin doğru, eksiksiz ve güncelleştirilmiş olduğuna dair (açıkça ifade edilmiş veya ima edilmiş) hiçbir beyan ve taahhütte bulunmaz. İçerik kesinlikle mali, hukuki, vergi veya diğer konularda bir tavsiye niteliği taşımadığı gibi, tamamen içeriğe dayalı olarak yatırım yapılmamalı veya karar alınmamalıdır. Herhangi bir yatırım konulu karar almadan önce bir uzmandan görüş alınmalıdır. Sorumluluğun Sınırlandırılması: İntegral Menkul Değerler A.Ş. herhangi bir sınırlandırma olmaksızın, dolaylı, direkt veya bir fiilin sonucu olarak ortaya çıkan zararlar da dahil olmak üzere her türlü kayıp ve hasarla ilgili sorumluluk kabul etmez.

 

Bu rapor tarafımızca doğruluğu ve güvenilirliği kabul edilmiş kaynaklar kullanılarak hazırlanmış olup yatırımcılara kendi oluşturacakları yatırım kararlarında yardımcı olmayı hedeflemekte ve herhangi bir yatırım aracını alma veya satma yönünde yatırımcıların kararlarını etkilemeyi amaçlamamaktadır. Yatırımcıların verecekleri yatırım kararları ile bu raporda bulunan görüş, bilgi ve veriler arasında bir bağlantı kurulamayacağı gibi, söz konusu kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan kurum çalışanları ile Ulukartal Holding A.Ş. ve İntegral Menkul Değerler A.Ş.'nin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

 

Bu rapordaki her türlü iç ve dış piyasa tablo ve grafikler, bu konularda resmi hizmet veren yetkili üçüncü kişi kurumlardan elde edilmiş olup, İntegral Menkul Değerler A.Ş. tarafından herhangi bir maddi menfaat beklentisi olmaksızın genel anlamda bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Bu raporda bulunan bilgiler belli bir gelirin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. 

Forex piyasası kaldıraçla çalışan bir pazardır, dolayısıyla yüksek seviyelerde risk içerir ve yatırdığınız parayı kaybetmenize sebep olabilir. Forex yatırımları her yatırımcı için uygun bir pazar olmayabilir. Piyasanın içerdiği riskleri tam olarak anladığınızdan emin olunuz ve eğer gerek duyarsanız bu tip işlemleri daha önce yapmış olan kişilerden tavsiye alınız.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.